Sākta "Trebū Home" dzīvojamā kompleksa jaunās kārtas būvniecība

Rīga, 14.janv., LETA. Nekustamā īpašuma attīstītājs "AFI Europe" noslēdzis līgumu ar AS "Rere grupa" par daudzdzīvokļu ēku projekta "Trebū Home" nākamās kārtas būvniecību Pļavniekos, Rīgā, aģentūru LETA informēja attīstītāja pārstāvji.

Turpinot dzīvojamo ēku kompleksa "Trebū Home" attīstību, tā ceturtajā kārtā tiks izveidots jauns apbūves kvartāls ar trim sešstāvu ēkām, kurās būs 153 dzīvokļi, un atbilstošu infrastruktūru. Ceturtās kārtas būvniecības izmaksas pārsniedz 13 miljonus eiro. 

Plānots, ka šīs kārtas būvniecība 11 455 kvadrātmetru platībā noslēgsies 2023.gada pavasarī.

Projekta "Trebū Home" pasūtītājs ir SIA "AFI Investments", un ceturtās kārtas būvdarbus veiks "Rere grupas" uzņēmums SIA "Rere meistari".

Trīs dzīvojamās ēkas kopējā dzīvokļu kompleksā veidos atsevišķu pakavveida kvartālu ar apzaļumotu un labiekārtotu iekšpagalmu. 

Visas ēkas projektētas kā A jeb augstākās klases energoefektīvas dzīvojamās ēkas, kurās plānoti divu līdz četru istabu dzīvokļi. Ēkas pamatkonstrukcijas - pamati, pārsegumi, kolonnas - tiks būvētas no monolītā dzelzsbetona ar pašnesošām siltinātām sienu konstrukcijām.

Iepriekšējās kārtās šajā teritorijā jau ir uzbūvētas sešas ēkas.

"Trebū Home" projekts tapis, sadarbojoties Latvijas arhitektu birojiem "Arhis arhitekti" un "Mark arhitekti". Būvprojekta ceļu darbu izstrādātāji ir AS "Ceļu projekts", labiekārtojuma daļas darbus izstrādājis SIA "Labie koki projekti", būvkonstrukciju un inženiersistēmu izstrādi veica SIA "Būve un forma", bet elektroapgādes un vājstrāvas sistēmas - SIA "Daina EL". "Trebū Home" projekta būvuzraugs ir SIA "Forma 2".

"Trebū Home" ir dzīvojamās vides komplekss Pļavniekos, teritorijā starp Lubānas, Salnas un Kupriču ielām. 2018.gada novembrī "AFI Europe" nodeva ekspluatācijā pirmās divas projekta "Trebū Home" piecstāvu dzīvojamās ēkas, bet 2020.gada nogalē - trešās kārtas četras daudzdzīvokļu ēkas, kuru būvniecībā investēti vairāk nekā 15 miljoni eiro.

Teritorijā desmit gadu laikā plānots uzbūvētas vismaz 25 ēkas ar 1500 dzīvokļiem un komercplatībām, investējot 150 miljonus eiro. Projekts paredz arī vairāk nekā desmit hektāru teritorijas apzaļumošanu.

Pēc "Firmas.lv" datiem, Nīderlandē reģistrētajam "AFI Europe" Latvijā pieder trīs uzņēmumi - SIA "B.R. Holdings" SIA "AFI Investments" un SIA "AFI Management". "AFI Europe" iepriekš Latvijā realizējis daudzdzīvokļu māju projektu "Metropolia", kas atrodas Imantā. Tā laikā tapa piecas ēkas ar 550 dzīvokļiem tajās.