"CrossChem" šogad prognozē 26-28 miljonu eiro apgrozījumu

Rīga, 6.dec., LETA. Dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma "AdBlue" ražotājs SIA "CrossChem" šogad prognozē apgrozījumu 26-28 miljonu eiro apmērā, kas ir par 45-56% vairāk nekā plānots, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums publicējis jaunākās finanšu vadlīnijas, kas liecina, ka šī gada ieņēmumi pārsniegs sākotnēji plānoto apmēru par 45-56%. Savukārt peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) sākotnēji plānoto pārsniegs par gandrīz ceturtdaļu, sasniedzot 1,4-1,5 miljonus eiro.

Izmaiņas ir notikušas ievērojamā pieprasījuma pēc "AdBlue" produkta pieauguma dēļ, kas novērojams visā pasaulē. Pieprasījuma pieaugumu izraisījis ierobežotais piedāvājums no Eiropas ražotājiem, kuri cieš no augstajām gāzes cenām un limitētās izejvielu pieejamības. To savukārt pastiprina Ķīnā un Krievijā noteiktie ierobežojumi slāpekļa saturošo produktu eksportam.

Izejvielu cenu pieauguma dēļ arī "CrossChem" paaugstinājis galaproduktu cenas galapatērētājiem un klientiem. Tomēr kopējā EBITDA maržas dinamikā ir skaidri redzams, ka "CrossChem" cenu politika ir samērīga un pamatota, un nestandarta tirgus apstākļi netiek izmantoti spekulatīvos nolūkos.

"CrossChem" valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons norāda, ka uzņēmuma ir vairāk nekā 15 rūpnīcas visā pasaulē, kā arī tas nodrošina eksportu uz vairāk nekā 50 pasaules valstīm.

"Pateicoties "CrossChem" diversificētajai piegādātāju politikai, spējam ražot un apkalpot pieaugošo tirgus pieprasījumu. Visas kompānijas ražotnes esam veidojuši ar lielu jaudas rezervi, lai pēkšņa pieprasījuma pieauguma gadījumā, tās būtu spējīgas nodrošināt piegādes. Abi šie faktori rada "CrossChem" konkurences priekšrocības un veido spēcīgu pamatu pārliecinošu rezultātu sasniegšanai," uzsver Andersons.

Nākamo gadu vadlīnijās uzņēmuma vadība nav veikusi izmaiņas izejvielu cenu svārstību dēļ. Turpmāko trīs gadu laikā "CrossChem" plāno īstenot obligāciju programmu 10 miljonu eiro apmērā. Šogad kompānija biržas "Nasdaq Riga" sarakstā "First North" emitējis pirmās obligācijas trīs miljonu eiro apmērā.

Ienākumi no obligācijām tiks izmantoti, lai atbalstītu uzņēmuma attīstības programmu 2021.-2025.gadam.

Kā ziņots, 2020.gadā kompānijas apgrozījums bija 15,526 miljoni eiro, kas ir par 26% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 692 813 eiro pretēji zaudējumiem 2019.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "CrossChem" reģistrēta 2007.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,301 miljons eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir SIA "CrossChem International", kas vienādās daļās pieder Ričardam Andersonam un Janai Muzičenko.