papildināta - Rīgas dome liek "Clean R" par sliktu ietvju tīrīšanu maksāt sodu 900 eiro dienā

(Pievienota 7.rindkopa.)

Rīga, 3.dec., LETA. Rīgas pašvaldība nolēmusi sodīt uzņēmumam "Clean R", kas atbild par pašvaldības ietvju ziemas uzturēšanu, piemērojot līgumsodu 900 eiro apmērā par dienu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Atkārtota soda gadījumā tā apmērs sasniegs 1500 eiro par dienu. 

Ja darbu izpildes kvalitāte tuvākajās dienās saglabāsies neapmierinoša, Rīgas pašvaldība plāno operatīvi lauzt līgumu, kas pašlaik ir spēkā līdz decembra beigām.

Pirmajās sniegotajās dienās Rīgā pašvaldība konstatējusi, ka uzņēmums "Clean R" neizpilda saistības, attīrot tam uzticētās ietves mazāk kā 50% apmērā no līgumā paredzētā daudzuma.

Līgums paredz, ka SIA "Clean R" jānodrošina pašvaldības pārziņā esošo ietvju ziemas tīrīšanu, ieskaitot svētku dienas un nedēļas nogales, pēc darba uzdevuma saņemšanas, turklāt ietvēm ir jābūt iztīrītām līdz plkst.8.

Atbilstoši iepirkuma rezultātā noslēgtās vispārīgās vienošanās nosacījumiem, noslēgtais līgums ir spēkā līdz 2022.gada 1.janvārim un var tikt pagarināts vēl uz diviem gadiem.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, līgums ar "Clean R" noslēgts šī gada janvārī par summu 121 000 eiro.

Līguma laušanas gadījumā uz veicamo darbu izpildi var pretendēt AS "Ceļu pārvalde" un SIA "Hadberg".

LETA jau ziņoja, ka uzņēmums "Clean R", kas Rēzeknē atbild par pilsētas ielu un ietvju ikdienas uzturēšanu, nav ticis galā ar līgumā noteiktajiem pienākumiem, par ko uzņēmumam piemērots 10 500 eiro naudas sods, liecina publikācija Rēzeknes valstspilsētas mājaslapā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija "Clean R" pagājjušajā gadā strādāja ar vairāk nekā 41 miljona eiro apgrozījumu un vairāk nekā četru miljonu eiro peļņu.