Mazumtirgotājs "Pārtikas veikalu grupa" plāno investēt divus miljonus eiro tirdzniecības centra izveidē Daugavpilī

Rīga, 1.dec., LETA. Veikalu tīkla "top!" līdzīpašnieks SIA "Pārtikas veikalu grupa" plāno investēt aptuveni divus miljonus eiro jauna tirdzniecības centra izveidē Daugavpilī, aģentūrai LETA pavēstīja "top!" pārstāvji.

Tirgotājs informē, ka Daugavpilī 2022.gada marta beigās durvis vērs jauns pārtikas veikals "top!". Kopumā tiks nodrošinātas 50 jaunas darba vietas, un pašreiz ir izsludinātas vairākas vakances darbam jaunajā tirdzniecības centrā, kas atradīsies agrākā tirgus "Madara" teritorijā.

Tirdzniecības centra pirmajā stāvā ar kopējo platību 2300 kvadrātmetri būs pārtikas veikals "top!", aptieka, zoo preču veikals un citi nomnieki, kā arī centralizētais ražošanas cehs un noliktavas. Kopējās investīcijas projektā ir aptuveni divi miljoni eiro un to īsteno "Pārtikas veikalu grupa" ar 100% Latvijas kapitālu.

"Ar prieku varam pieteikt, ka nākamā gada pirmajā ceturksnī Daugavpilī būs par vienu vietējo veikalu "top!" vairāk. Bijušais tirgus "Madara" pārtaps līdz nepazīšanai - no šaurām, tumšām telpām tas pārdzims tirdzniecības centrā ar gaišām, modernām, energoefektīvām platībām ar ērtu piebraukšanu, bezmaksas auto stāvvietu un centralizēto kulinārijas, konditorejas un gaļas sadales cehu. Tas ražos produkciju ne tikai Daugavpils, bet arī pārējiem "top!" veikaliem Latgales reģionā. Šeit atradīsies arī mūsu centrālā noliktava un Latgales e-veikala bāze," komentē "Pārtikas veikalu grupa" valdes loceklis Guntars Skutelis.

Viņš skaidro, ka ēkā ir no jauna izbūvēta ventilācijas sistēma ar gaisa dzesēšanas un sildīšanas funkciju, kura nodrošinās svaiga un tīra gaisa pieplūdi telpās.

"Protams, energoefektīvs apgaismojums, ēkas apkures sistēma ir sasaistīta ar ventilācijas sistēmu, kā arī tiek nodrošināta siltā gaisa rekuperācija no ražošanas iekārtām, rezultātā veidojot efektīvāku resursu izmantošanu. Energoefektīvas būs arī veikala aukstuma vitrīnas, un to aukstuma nesējs būs videi nekaitīgs. Veikta visas ēkas ārsienu siltināšana, nodrošina energoresursu efektīvāku izmantošanu gan ziemā, gan vasarā. Ir sakārtota apkārtējā teritorija: bruģēts stāvlaukums, izveidota jauna fasāde un ievilktas jaunas komunikācijas līnijas," stāsta Skutelis.

Viņš atklāj, ka 2024.gadā plānots atklāt šīs ēkas otrā stāva telpas ar kopēju platību 2000 kvadrātmetri. "Papildu topošajam veikalam Arodu ielā 21, strādājam pie tā, lai 2024.gadā Daugavpilī būvētu vēl vienu jaunu veikalu "top!"," saka Skutelis.

Veikalu tīkls "top!" ir lielākais Latvijas uzņēmējiem piederošais veikalu tīkls, kā arī trešais lielākais mazumtirdzniecības veikalu tīkls Latvijā. Ar preču zīmi "top!" Latvijā šobrīd darbojas 201 pārtikas veikali, kas pieder 12 vietējiem uzņēmumiem. Kopumā tiek nodrošināts vairāk nekā 4000 darbavietu, atbalstot vietējos ražotājus un piegādātājus visā Latvijā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Pārtikas veikalu grupa" reģistrēta 2011.gada janvārī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. Kompānijas kapitālā 75% pieder Ilonai Sparānei, bet 25% - Skutelim. 2020.gadā uzņēmums strādāja ar 8,534 miljonu eiro apgrozījumu un 329 204 eiro peļņu.