Beļskis atstājis LVRTC vadītāja amatu un kļuvis par "Latvijas valsts meži" padomes priekšsēdētāju

Rīga, 30.nov., LETA. Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Edmunds Beļskis, kurš kļuvis par VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) padomes priekšsēdētāju, aģentūrai LETA pavēstīja LVRTC.

Beļskis darbu LVRTC beidzis 27.novembrī, bet viņa vietā no 29.novemrba stājies līdzšinējais LVRTC valdes loceklis Ģirts Ozols. Viņš LVRTC strādā kopš 2016.gada un ir pildījis gan komercdirektora pienākumus, gan no 2019.gada aprīļa līdz 2019.gada 2.septembrim bijis valdes priekšsēdētājs, bet pēc tam - valdes loceklis.

"Divu gadu laikā LVRTC ir izdevies īstenot būtiskas korporatīvās pārvaldības izmaiņas, stiprināt komandu, uzlabot un padarīt pārskatāmākus gan biznesa procesus, gan sadarbību ar partneriem, uzraugošajām institūcijām un klientiem. Pērn uzņēmums ir sasniedzis vēsturiski lielāko apgrozījumu un šī gada prognozes liecina, ka arī 2021.gads būs strādāts godam," komentē Beļskis.

Viņš norāda, ka LVRTC ir arī atguvis lielā uzņēmuma statusu, kas apliecinot, ka uzņēmuma vadība ritējusi roku rokā ar izaugsmi, attīstību, jaunu tehnoloģiju un zinātību apgūšanu un ieviešanu. "Pandēmijas laikā LVRTC ir bijis stabils balsts gan valsts digitālās transformācijas procesos, gan telekomunikāciju operatoriem, kuru prasības pret datu pārraides ātrumiem strauji pieauga, gan iedzīvotājiem, kuri tieši šajā laikā uzsāka eParaksta lietošanu. Komandas darbs ir bijis veiksmīgs un arī turpmāk novēlu LVRTC darbos un pakalpojumos stiprināt reputāciju un cieņu klientu un sadarbības partneru vidū," saka Beļskis.

Tikmēr LVRTC padomes priekšsēdētājs Aldis Greitāns uzsver, ka padome ciena un novērtē Beļska lēmumu atstāt valdes priekšsēdētāja amatu, lai pieņemtu jaunus izaicinājumus valstij nozīmīgā kapitālsabiedrībā. "Darbs padomē nav savienojams ar valdes priekšsēdētāja amatu ne vien interešu konflikta dēļ, bet arī tādēļ, ka abi amati paģēr gan 24/7 atbildību, gan laiku un padziļinātu izpratni par biznesa procesiem un tehnoloģijām. LVRTC sniegto pakalpojumu nozīmīgums gan valsts pārvaldē, gan komercsektorā pieaug. Uzņēmums īsteno virkni stratēģisku projektu, kas veiksmīgi un rūpīgi jāturpina arī turpmāk," saka Greitāns.

Viņš arī padomes vārdā izsaka pateicību Beļskim par līdzšinējo veikumu, augsto atbildības līmeni un iniciatīvu, kas sekmējusi pozitīvas pārmaiņas un LVRTC izaugsmi, kā arī vēl panākumus "Latvijas valsts meži" padomes priekšsēdētaja amatā.

Pēc LVRTC vēstītā, Ozols ir pierādījis sevi kā spējīgu vadītāju un nozares profesionāli, ir iesaistījies visu LVRTC stratēģisko projektu norisē, pārzina gan LVRTC klientus, gan biznesa procesus, gan tehnoloģiskās platformas, turklāt vadījis LVRTC pārmaiņu laikā pirms diviem gadiem, kamēr notika valdes amatu konkurss. Par teicamo darbu vairāku valsts nozīmes projektu īstenošanā 2018.gadā saņēmis Ministru prezidenta pateicības rakstu "Par ieguldījumu valsts mēroga elektronisko sakaru projektu pārvaldībā" un Aizsardzības ministrijas pateicību "Par veiksmīgu sadarbību un atbalstu Latvijas valsts aizsardzības mērķu īstenošanā".

Tuvākajā laikā tiks izsludināts valdes locekļa amata konkurss.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Beļskis LVRTC valdes priekšsēdētāja amatā atradās kopš 2019.gada 10.septembra.

LVRTC ir 100% valstij piederoša neprivatizējama kapitālsabiedrība, kas nodrošina TV un radio apraidi, datu centru, datu pārraides, "eParaksta", kiberaizsardzības un citus pakalpojumus valsts un pašvaldību sektoram, kā arī ārvalstu un pašmāju elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem un komersantiem.

LVM apgrozījums 2020.gadā bija 349,693 miljoni eiro, kas ir par 6,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 40,7% un bija 62,286 miljoni eiro. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

LVM padomē darbojas Beļskis, Kaspars Ozoliņš, Aivars Tauriņš un Rinalds Muciņš.