"Baltcom" iegādājies Rēzeknes telekomunikāciju uzņēmumu grupu "Microlines"

Rīga, 30.nov., LETA. Telekomunikāciju uzņēmums SIA "Baltcom" ir paplašinājis savu darbību Latvijas austrumu reģionā, noslēdzot darījumu par Rēzeknes telekomunikāciju uzņēmumu grupas "Microlines" iegādi, aģentūrai LETA pavēstīja "Baltcom" pārstāvji.

Darījuma summa atklāta netiek.

Kā norāda "Balcom", "Microlines" grupa ir viens no ievērojamākiem un vecākajiem reģionāliem sakaru operatoriem, kas nodrošina interneta un televīzijas pakalpojumus klientiem Rēzeknē, Ludzā, Preiļos, Krāslavā, Līvānos, Gulbenē, Balvos, Cēsīs, Valkā, Smiltenē un citās pilsētās. Uzņēmumu grupa sastāv no SIA "Microlines", SIA "Electrons.lv", SIA "Elektrons", SIA "Big Telecom", SIA "Qwerty" un SIA "Clouds 365".

"Baltcom" plāno turpināt uzsākto "Microlines" grupas attīstību, pilnveidojot tīkla infrastruktūru, paplašinot pakalpojumu klāstu, piedāvājot klientiem ērtu servisu un izdevīgas cenas.

"Esam gandarīti par veiksmīgu darījuma noslēgšanu, kas bijis liels darbs abām pusēm un iekļaujas "Baltcom" stratēģiskajos mērķos. "Baltcom" ir stabils, uzticams un klientu novērtēts telekomunikāciju uzņēmums, kurš jau 30 gadus attīsta telekomunikāciju pakalpojumus Latvijas tirgū. Mums ir prieks, ka arvien lielākam klientu skaitam reģionos būs pieejami telekomunikāciju pakalpojumi, kas tiek nodrošināti pēc augstiem "Baltcom" standartiem," uzsver "Baltcom" vadītājs Dmitrijs Ņikitins.

"Baltcom" informē, ka klientiem nav nepieciešams atkārtoti slēgt līgumus vai parakstīt vienošanas. Pakalpojumi tiks sniegti saskaņā ar esošo "Microlines" klientu līgumu noteikumiem, tāpēc visi iepriekš atrunātie nosacījumi un priekšrocības paliek spēkā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Baltcom" reģistrēta 1991.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 69,97 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir mobilo sakaru operators "Bite Latvija".

"Baltcom" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 19,868 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,5% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī guva 1,159 miljonu eiro peļņu, kas ir 3,3 reizes vairāk nekā 2019.gadā.

Savukārt "Microlines" reģistrēts 2003.gada jūlijā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2844 eiro. Kā pašreizējie uzņēmuma īpašnieki norādīti SIA "VD Invest" un Veismans Mihails, kuriem "Microlones" katram pieder vienādās daļās. 2020.gadā "Microlines" strādāja ar 336 628 eiro apgrozījumu un 34 312 eiro peļņu.