Turpinās pārrunas par "Cido" sulu tirgošanas atsākšanu "Rimi" veikalos

Rīga, 30.nov., LETA. Mazumtirgotājs SIA "Rimi Latvia" turpina pārrunas ar "Cido" sulu ražotāju par šo sulu tirgošanas atsākšanu "Rimi" veikalos, aģentūrai LETA pastāstīja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību speciālists Juris Šleiers.

"Pārrunas vēl nav beigušās, proti, esam sarunu procesā. Tas prasīs kādu laiciņu," atzina Šleiers.

"Rimi Latvia" mikroblogošanas vietnē "Twitter" oktobra sākumā paziņoja, ka, pēc jauno cenu piedāvājuma attiecībā uz "Cido" sulām un tirgus situācijas detalizētas izpētes tirgotājs diemžēl nevar sniegt klientu gaidām atbilstošu piedāvājumu, tāpēc pašreiz šīs kompānijas ražotās sulas nav pieejamas "Rimi" sortimentā.

Šleiers toreiz aģentūrai LETA atzina, ka "Rimi Latvia" ir ieplānojis pārrunas ar "Cido" sulu ražotāju, lai situāciju risinātu.

"Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 946,508 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,3% un bija 30,409 miljoni eiro.

Kompānija "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".

Savukārt dzērienu ražotāja SIA "Cido grupa" 99,99% kapitāldaļu īpašniece ir Dānijas "Royal Unibrew". Kompānija reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 117 054 eiro. "Cido grupa" pērn strādāja ar 73,335 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pērn saruka par 21,9% - līdz 3,414 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.