"DelfinGroup" veiks obligāciju pirmstermiņa dzēšanu

Rīga, 25.nov., LETA. Nebanku kreditētāja AS "DelfinGroup" šodien veiks obligāciju pilnīgu pirmstermiņa dzēšanu par summu 1000 eiro par vienu obligāciju atbilstoši parāda vērtspapīru ISIN LV0000802379 prospektam, liecina kompānijas paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Obligāciju turētājiem tiks veikta komisijas izmaksa 1% apmērā no obligāciju pirmstermiņa dzēšanas summas.

Kopumā tiks dzēsta un pilnība atmaksāta obligāciju pamatsummas vērtība par pieciem miljoniem eiro.

Obligāciju pirmstermiņa dzēšanas merķis ir samazināt piesaistītā finansējuma procentu izmaksas un tā tiek veikta saskaņā ar sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu un uzņēmuma ilgtermiņa mērķiem.

"DelfinGroup" akciju IPO noslēdzās 14.oktobrī, un tas pēc, uzņēmuma sacītā, bija investoru skaitā līdz šim lielākais IPO Latvijas vēsturē.

"DelfinGroup" koncerna apgrozījums 2020.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauga par 9%, sasniedzot 23,7 miljonus eiro, vienlaikus koncerna peļņa pieauga par 11,4% un bija 3,9 miljoni eiro.

Kompānija "DelfinGroup" reģistrēta 2009.gadā. Līdz 2012.gada jūnija beigām kompānija strādāja ar nosaukumu "Lombards24.lv", bet tad mainīja nosaukumu uz "ExpressCredit". Savukārt par "DelfinGroup" kompānija pārtapa 2020.gada februāra sākumā.

Uzņēmuma lielākais akcionārs ar 65,18% akciju ir "L24 Finance", kuras patiesie labuma guvēji ir Aigars un Linda Kesenfeldi, bet kopumā 31,32% akciju pieder Agra Evertovska uzņēmumiem SIA "EC finance" un SIA "AE Consulting", liecina informācija uzņēmuma pārskatā un "firmas.lv".

Uzņēmums strādā ar zīmoliem "Banknote" un "Vizia". Šā gada 30.jūnijā "DelfinGroup" kompānijām bija 92 filiāles 38 Latvijas pilsētās.

Pašlaik "DelfinGroup" obligācijas kotē "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".