Ierosināts Ogres tirdzniecības centra "Dauga" īpašnieka "OK īpašumi" tiesiskās aizsardzības process

Rīga, 25.nov., LETA. Ierosināts Ogres tirdzniecības centra "Dauga" īpašnieka "OK īpašumi" tiesiskās aizsardzības process (TAP), liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

TAP ierosināts 23.novembrī ar Zemgales rajona tiesas lēmumu.

Iepriekš zvērināta tiesu izpildītāja Rudīte Slivjuka divas reizes ar sākumcenu 7,6 miljoni eiro rīkoja tirdzniecības centra "Dauga" izsoles, kurās piedzinējs bija "BlueOrange Bank". Otrai izsolei beigu termiņš bija 29.novembris, bet elektronisko izsoļu vietnē šī izsole vairs nav ievietota.

Kompānija "OK īpašumi" reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 480 325 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. "OK īpašumi" vienīgais īpašnieks ir SIA "EK6", bet patiesais labuma guvējs ir Edgars Kapusts.

"OK īpašumi" ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) 2021.gada 10.novembra lēmumu kompānijai piemērota aizlieguma atzīme komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra Komercķīlu reģistrā.

2018.gadā "OK īpašumi" apgrozījums bija 1,537 miljoni eiro, bet peļņa - 243 718 eiro, savukārt kompānijas 2019. un 2020.gada finanšu dati līdz šim nav publiskoti.

Tirdzniecības centra "Dauga" lielākais nomnieks ir mazumtirgotājs "Maxima Latvija", taču kopumā tirdzniecības centrā, pēc tā mājaslapā minētās informācijas, ir vēl 45 tirdzniecības vietas, tostarp "Čili pica", "Jānis Roze", "Drogas", "Pepco", "RD Electronics", "Baltic Data", "Mēness aptieka", "Jahonts", "Kabinets" un citi.