Pabeigta "Eco Baltia vide" un "Eko Kurzeme" apvienošana

Rīga, 25.nov., LETA. Pabeigta atkritumu pārstrādes grupas AS "Eco Baltia" vides sektora uzņēmumu SIA "Eco Baltia vide" un SIA "Eko Kurzeme" apvienošana, aģentūrai LETA pavēstīja "Eco Baltia" pārstāvji.

Reorganizācijas rezultātā "Eko Kurzeme" ir pārstājusi eksistēt kā atsevišķa juridiska persona, un visas uzņēmuma tiesības un saistības pārgājušas "Eco Baltia vide".

Lēmums par uzņēmumu apvienošanu pieņemts, lai efektivizētu procesus un pārvaldīb.

Pēc apvienošanās "Eco Baltia vide" turpina sniegt visus vides apsaimniekošanas pakalpojumus līdzšinējās atkritumu apsaimniekošanas teritorijās, kā arī "Eko Kurzeme" novados.

"Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts uzsver, ka "Eco Baltia vide" un "Eko Kurzeme" apvienošana nekādā mērā neietekmēs iedzīvotājiem līdz šim sniegtos pakalpojumus - tie tiks nodrošināti kā līdz šim un nepārtrauktā režīmā.

Visi iepriekš noslēgtie līgumi ar "Eko Kurzeme" klientiem paliek spēkā, un klientu ērtībai tiek saglabāts arī norēķinu konts. Tas nozīmē, ka pēc uzņēmumu "Eco Baltia vide" un "Eko Kurzeme" apvienošanās klientiem tiek saglabāti esošie pakalpojumi un to nosacījumi, ietverot arī līdzšinējos atkritumu izvešanas grafikus. Tāpat nemainīgi tiek nodrošinātas līdzšinējās atkritumu šķirošanas iespējas un citi ikdienas pakalpojumi, ieskaitot klientu apkalpošanas centrus un tālruņus gan Liepājā, gan Saldū.

Līdz uzņēmumu reorganizācijai "Eco Baltia vide" vides apsaimniekošanas pakalpojumus Latvijā sniedza astoņās teritorijās - Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā, Babītē, Mārupē, Salaspilī, Ādažos, Tērvetē, Aucē un Vecumniekos, savukārt "Eko Kurzeme" pakalpojumus nodrošināja daļā Liepājas, kā arī Aizputes, Grobiņas, Pāvilostas, Saldus, Brocēnu, Durbes un Skrundas teritorijās. Turpmāk visos minētajos reģionos darbību sniegs viens uzņēmums - "Eco Baltia vide".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Eco Baltia vide" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 203 470 eiro. 2020.gadā "Eco Baltia vide" apgrozījums bija 24,092 miljoni eiro, kas ir par 28,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 12,3 reizes, sasniedzot 3,303 miljonus eiro.