"Mūkusalas biznesa centrs" piesaistījis jaunus investorus un 9,5 miljonus eiro attīstības projektiem

Rīga, 23.nov., LETA. Emitējot jaunas kapitāla daļas, biroju centra īpašnieks SIA "Mūkusalas biznesa centrs" veicis izmaiņas dalībnieku struktūrā, tādējādi piesaistot četrus miljonus eiro, kā arī parakstījis finansējuma līgumu 5,5 miljonu eiro apmērā ar "Luminor" banku, aģentūru LETA informēja "Mūkusalas biznesa centra" pārstāvji.

Emitētās kapitāla daļas ir iegādājušies divi esošie dalībnieki - SIA "MBC Capital" un SIA "Realto Capital", savukārt par "Mūkusalas biznesa centra" jauno dalībnieku ir kļuvis investīciju pārvaldītāja SIA "Expansion Capital AIFP" pārvaldītais fonds "INEC1 AIF".

Pēc jaunā dalībnieka piesaistīšanas Alvim Krasovskim piederošās kompānijas "Realto Capital" īpašumā ir 46,73% "Mūkusalas biznesa centra" kapitāldaļu, Klāvam Vaskam piederošās kompānijas "MBC Capital" - 38,64%, bet "INEC1 AIF" - 14,63%.

Līdz šim kompānijas kapitālā 60% piederēja "Realto Capital", bet 40% - "MBC Capital". Tagad bez Krasovska un Vaska kā uzņēmuma patiesie labuma guvēji norādīti arī Ēriks Fricsons un Zigmārs Reklaitis.

Kapitāla palielināšanas rezultātā "Mūkusalas biznesa centrs" ir piesaistījis uzņēmumam līdzekļus vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā.

Visu "Mūkusalas biznesa centra" dalībnieku tuvāko gadu mērķis ir uzņēmuma iziešana fondu biržā, lai turpinātu izmantot vietējo kapitālu tālākai uzņēmuma izaugsmei, kas nodrošinātu stabilu un prognozējamu izaugsmi esošajiem un jaunajiem uzņēmuma akcionāriem.

Tāpat "Mūkusalas biznesa centrs" ir parakstījis ilgtermiņa finansējuma līgumu ar "Luminor" banku 5,5 miljonu eiro apmērā. 

Finansējums tiks izmantots, lai īstenotu "Mūkusalas biznesa centra" attīstības projektus - A klases "Zeiss biroju" ēkas būvniecību, daudzstāvu autostāvvietas būvniecību, kā arī lai veiktu infrastruktūras uzlabošanas darbus nākamajām attīstības kārtām.

Jaunās investīcijas tiks izlietotas dažādu vērienīgu Mūkusalas ielas apkaimes projektu īstenošanai. Darbs pie vairākiem no šiem projektiem jau esot uzsākts un noslēgsies tuvāko gadu laikā.

Vasks informē, ka nākamie teritorijas attīstības posmi ir saistīti ar īres dzīvokļu attīstību, kā arī funkcionāli elastīgu biroju un medicīnas pakalpojumu iestāžu attīstību. 

Papildus jaunās biroju ēkas un daudzstāvu autostāvvietas būvniecības uzsākšanai tuvākajā laikā tiks īstenoti arī citi vērienīgi projekti - sadarbībā ar Rīgas domi tiks izbūvēts gājēju un velobraucēju tiltiņš pie Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Jelgavas ielā, kas savienos šo teritoriju ar pārējo Torņakalna apkaimi, kā arī tiks īstenots 240 istabu studentu viesnīcas projekts Jelgavas ielā.

"Mūkusalas biznesa centra" teritorijā atrodas tādu uzņēmumu kā "Tele2", "Bolt", "Delfi", "Cognizant", "Civinity" un citi biroji. Nesen Mūkusalas ielas apkaime arī apvienojusies zem vienota zīmola - "Mūku sala", kurā ietilpst arī "Mūkusalas biznesa centrs" un tā īstenotie projekti.

Biroju centra "Mūkusalas biznesa centrs" apgrozījums pērn bija 3,343 miljoni eiro, kas ir par 8,4% mazāks nekā 2019.gadā, uzņēmums pērn guvis 516 591 eiro peļņu pretstatā gadu iepriekš ciestajiem zaudējumiem.

"Mūkusalas biznesa centra" kopējā iznomājamā platība ir 27 000 kvadrātmetru, taču pēc plānotās centra paplašināšanās, kas tiks īstenota līdz 2022.gadam, iznomājamā platība sasniegs 35 000 kvadrātmetru.

SIA "Mūkusalas biznesa centrs" reģistrēta 2001.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 236 050 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.