"Rīgas ūdens" mudina namu apsaimniekotājus nodrošināties pret ūdensvadu aizsalšanu

Rīga, 23.nov., LETA. Balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, SIA "Rīgas ūdens" aicina namu apsaimniekotājus un privātmāju īpašniekus savlaicīgi apsekot namu iekšējos ūdensvada pievadus un nodrošināties pret to aizsalšanu aukstos laika apstākļos, aģentūru LETA informēja "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Uzņēmums norāda, ka ik gadu nākas saskarties ar sūdzībām par ūdens padeves traucējumiem, kuru iemesls ir aizsaluši nama iekšējie ūdensvada pievadi. Tie parasti atrodas ēku pagrabstāvos.

"Rīgas ūdens" neapkalpo namīpašumu iekšējos tīklus, tāpēc nevar atsaukties lūgumiem atkausēt aizsalušos ūdensvadus. Šādus pakalpojumus sniedz komercfirmas, kas specializējas komunikāciju apkalpošanā, taču, lai ekonomētu līdzekļus, bieži vien ēku apsaimniekotāji paši cenšas risināt radušos problēmu un dažkārt pat ar atklātu uguns liesmu mēģina atkausēt aizsalušos ūdensvadus.

Šāda rīcība rada ugunsgrēku izcelšanās draudus.

"Rīgas ūdens" aicina apsekot namu pagrabos esošo komunikāciju stāvokli un, ja nepieciešams, veikt siltumizolācijas darbus, aizvērt vai salabot novārtā atstātos pagrabu vēdlodziņus, durvis vai komunikāciju lūkas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Rīgas ūdens" apgrozījums pērn bija 55 656 154 eiro, bet peļņa - 8 097 791 eiro.