Tīreļu mežos izraudzīsies Rīgas galvenās egles

Rīga, 22.nov., LETA. Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra šodien Tīreļu mežniecībā izraudzīsies galvaspilsētas galvenās egles, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Egles tiks izraudzītas to rotāšanai Doma laukumā, Rātslaukumā un 11.novembra krastmalā.

Paredzams, ka egles varētu būt ap 15 līdz 16 metrus augstas. Lai izaugtu tik lielas, eglēm jāaug vismaz 40-50 gadus. Pasākumā "Rīgas meži" klātesošos arī iepazīstinās ar pilsētas topošās zaļās rotas stāstu.

Tīreļu mežniecība ir slavena ar Ziemassvētku eglēm - koki, kas gadu mijas laikā rotā Doma laukumu un citas galvaspilsētas vietas, pārsvarā ir tieši no Tīreļiem. Šis jau būs 14.gads, kad galvaspilsētai egles tiks sagādātas "Rīgas mežos".

Pašlaik mežniecībā aug vairāk nekā 21 000 sešus gadus un jaunākas Ziemassvētku eglītes. Nākotnē tās rotās gan galvaspilsētas laukumus, ielas vai apkaimes, gan tās būs iespējams iegādāties privātām vajadzībām.

Tīreļu mežniecība ir lielākā "Rīgas mežu" mežniecība, kas aizņem vairāk nekā 23 000 hektārus lielu teritoriju. Tajā apsaimnieko galvaspilsētai piederošos mežus Daugavas kreisajā krastā - Mārupes, Olaines un Ķekavas novados. Galvenās koku sugas, kas aug šajā teritorijā ir priede (aptuveni 60%), bērzs (aptuveni 20%) un egle (aptuveni 15%).

Tīreļu iecirkņa teritorijā ir 1.Pasaules kara laiku pozīcijas, no kurām Ziemassvētku kaujās uzbrukumā devās latviešu strēlnieki.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums "Rīgas meži" pērn strādājis ar 18,2 miljonu eiro apgrozījumu un 648 640 eiro peļņu.

Uzņēmums dibināts 2008.gadā un pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai.