"Kreiss" par deviņiem miljoniem eiro iegādājas 110 "Ford Trucks F-MAX" vilcējus

Rīga, 22.nov., LETA. Kravu pārvadātājs SIA "Kreiss" par deviņiem miljoniem eiro iegādāsies 110 "Ford Trucks F-MAX" vilcējus, aģentūru LETA informēja oficiālā "Ford Trucks" pārstāvja Latvijā SIA "ZK9" direktors Mario Raugulis.

Pašreiz uzņēmumam "Kreiss" piegādātas 70 "Ford Trucks F-MAX" automašīnas, un līdz gada beigām kopā paredzēts piegādāt 110. 

Savukārt kopā līdz novembrim "ZK9" Latvijā klientiem ir piegādājis 77 "Ford Trucks F-MAX" vilcējus. Līdz šī gada beigām "ZK9" plāno Latvijā piereģistrēt līdz pat 140 "Ford Trucks" automašīnu.

Šogad pavasarī, saņemot tiesības Latvijā pārstāvēt "Ford Trucks" automašīnas, "ZK9" izveidoja testa automašīnu parku, ko dot izmēģināšanai potenciālajiem klientiem. Pirmajā pusgadā tirdzniecības rādītāji, salīdzinot ar tuvākajām kaimiņzemēm, izrādījušies labāki.

"Ford Trucks" reģionālais vadītājs Centrālajā un Austrumeiropā Selims Jaziči pauž, ka kompānijas "Kreiss" pasūtījums ir viens no lielākajiem autoparka pasūtījumiem reģionā. 

Uzņēmumiem "Kreiss" un "ZK9" ir vieni īpašnieki.

Latvijā "Ford Trucks" šobrīd aizņem teju 7% tirgus. 

"Kreiss" valdes loceklis Sergejs Zeļizko pauž, ka "Ford Trucks F-MAX" automašīnas Eiropas tirgū bija mazpazīstamas, tāpēc tas bija sarežģīts lēmums veikt tik lielu pasūtījumu. 

"Iespējams, sākumā vajadzēja sākt ar nelielu skaitu automašīnu, bet mēs riskējām, un šobrīd rodas pārliecība, ka esam izdarījuši pareizo izvēli," norāda Zeļizko.

Raugulis norāda, ka "ZK9" noteikti turpinās strādāt ar testa automašīnām. Nākamā gada pavasarī plānots veikt jaunu testa automašīnu iegādi. 

"Kreiss" reģistrēts 1994.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 36 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2020.gadā bija 161,059 miljoni eiro, bet peļņa - 2,544 miljoni eiro. "Kreiss" pieder AS "Honor Invest".

"ZK9" reģistrēts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 600 000 eiro. Kompānijas apgrozījums 2020.gadā bija 9,042 miljoni eiro un peļņa - 50 442 eiro. Arī šis uzņēmums pieder "Honor Invest". 

"Honor Invest" patiesā labuma guvēji ir Andrejs Kuzņecovs un Sergejs Zaļizko.