Labdarības kampaņā aicina ziedot bērniem bezmaksas ārstu vizītēm

Rīga, 22.nov., LETA. Ātrās ēdināšanas restorānu tīkls "McDonald's" ikgadējā labdarības kampaņā "McHappy Day" aicina ziedot Mobilā veselības aprūpes centra darbam, lai sekmētu medicīnisko konsultāciju pieejamību ģimenēm, nebraucot kilometriem tālu, aģentūrai LETA pavēstīja "McDonald's" pārstāvji.

Mobilais veselības aprūpes centrs visu gadu ceļo uz attāliem Latvijas novadiem, lai sniegtu bezmaksas medicīniskās konsultācijas bērniem un jauniešiem tuvāk viņu mājām.

"McDonald's" pārstāvji skaidro, ka Mobilā veselības aprūpes centra darbību ir iespējams nodrošināt pateicoties sabiedrības atbalstam un ziedojumiem. Vienas bezmaksas speciālista konsultācijas vienam bērnam izmaksas sastāda vairāk nekā 30 eiro, to skaitā ir ceļa izdevumi, ārsta darbs un saimnieciskā uzturēšana.

Pateicoties ziedojumiem, Mobilā veselības aprūpes centra speciālisti ik gadu var sniegt vairāk nekā 4500 bezmaksas medicīniskās konsultācijas bērniem un jauniešiem vairāk nekā 40 vietās visā Latvijā.

"Labdarības kampaņa "McHappy Day" Latvijā norisinās jau 15.reizi, un ar prieku secinām, ka gadu gaitā tā ir kļuvusi par stipru tradīciju, kuras laikā mēs kopā ar saviem viesiem, draugiem un sadarbības partneriem palīdzam celt "tiltu" starp ģimenēm attālos reģionos un augsti kvalificētiem medicīnas speciālistiem. Pērnā gada laikā savācām rekordlielu ziedojumu skaitu - vairāk nekā 44 000 eiro. Šogad vēlamies tiekties uz vēl augstāku mērķi, lai spētu atbalstīt medicīnas speciālistu vizītes pie vēl vairāk bērniem un jauniešiem Latvijas reģionos," stāsta "McDonald’s" izpilddirektors Baltijas valstīs Vladimirs Janevskis.

Lai atbalstītu medicīnas speciālistu vizītes, "McDonald’s" aicina ziedot Mobilā veselības aprūpes centra uzturēšanai un darbībai. Ikviens var veikt ziedojumu 25 centu, 50 centu vai viena eiro apmērā ikvienā "McDonald’s" restorānā, izmantojot pašapkalpošanās kioskus vai speciālās ziedojumu kastītes. Ziedot var arī mājaslapā "rmhc-latvia.lv". Visi ziedojumi tiks novirzīti Mobilā veselības aprūpes centra darbības nodrošināšanai 2022.gadā.

"Kvalificētu medicīnas speciālistu pieejamība ir kritiski svarīga, jo tikai savlaicīgi sniegtas speciālistu konsultācijas ļauj diagnosticēt dažādas veselības problēmas un nodrošināt atbilstošu ārstēšanu. Sadarbībā ar augsti kvalificētiem medicīnas speciālistiem mēs gada laikā veicam vairāk nekā 100 vizītes uz 40 dažādām vietām Latvijā un sniedzam bezmaksas medicīniskās konsultācijas bērniem un jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem," skaidro "Ronald McDonald House Charities Latvija", kas nodrošina programmu "Mobilais veselības aprūpes centrs", izpilddirektore Guna Caune.

Kopš 2011.gada, kad Mobilais veselības aprūpes centrs uzsāka darbību, tā sniegto medicīnisko konsultāciju skaits viena gada laikā ir pieaudzis 2,5 reizes - no 1713 konsultācijām 2011.gadā līdz 4519 konsultācijām 2020.gadā. 2021.gada 10 mēnešos ir sniegtas 3772 medicīniskās konsultācijas 40 vietās Latvijā.

"McDonald’s" ir "Ronald McDonald House Charities Latvija" ilggadējs partneris.

Jau vēstīts, ka "McDonald’s" pārvaldītāja Latvijā SIA "Premier Restaurants Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā bija 45,127 miljoni eiro, kas ir par 2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 5,1% un bija 2,232 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Premier Restaurants Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,237 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Premier Capital B.V.", savukārt patiesie labuma guvēji ir Maltas valstspiederīgie Karmelo Hili, Džozefs Dirks Hili un Bianka Anastasī.