Graudu pārstrādātāja "Rīgas dzirnavnieks" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā saruka par 0,5%

Rīga, 12.nov., LETA. Graudu pārstrādes uzņēmuma AS "Rīgas dzirnavnieks" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.jūlija līdz 2021.gada 30.jūnijam, bija 23,992 miljoni eiro, kas ir par 0,5% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 28,2% - līdz 267 583 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas finanšu gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka vietējā tirgus kritumu periodā izraisījusi sīva konkurence, un apgrozījumu noturēt teju pagājušā gada līmenī izdevās primāri eksporta tirgus apjoma palielināšanās dēļ.

Pagājušajā finanšu gadā uzņēmums attīstībā investējis 1,967 miljonus eiro. Investīcijas galvenokārt tika veiktas jomās, kas ļauj uzņēmumam

pilnvērtīgāk kontrolēt produktu kvalitāti, tāpat uzlabot ražošanas procesu produktiem ar augstāku pievienoto vērtību un ļauj palielināt eksporta apjomus saražotajai produkcijai, kā arī ļauj izmantot iespējas, esot daļa no "Baltic Mill" grupas.

Vadība norāda, ka Covid-19 nenoteiktības periodā uzņēmums aktīvi seko līdzi notikumiem un ieviestajiem ierobežojumiem visā pasaulē. Pandēmijas laikā kompānija nav saskārusies ar apgrozījuma kritumu, jo darbojas nozarē, kurā pieprasījums pēc uzņēmuma produkcijas būs aktuāls arī ārkārtas situācijas periodā, ko apliecina arī finanšu rezultāti.

Vienlaikus "Rīgas dzirnavnieks" ir izstrādājis rīcības plānu, lai nodrošinātu produktu piegādi un pasūtījumu izpildi ekstremālos apstākļos. Uzņēmums izvērtē un plāno jaunus uzņēmējdarbības nepārtrauktības un preventīvos pasākumus. Pandēmijas laikā tiek pievērsta paaugstināta uzmanība darbinieku veselības aizsardzībai, kā arī iekšējo sanitāro normu ievērošanai. Uzņēmums kā potenciālos riskus saistībā ar Covid-19 saredz klientu maksātspējas samazināšanos, izejvielu un materiālu piegādes kavējumus valsts robežu slēgšanas gadījumos un speciālistu saslimšanu.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Rīgas dzirnavnieks" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.jūlija līdz 2020.gada 30.jūnijam, bija 24,119 miljoni eiro, savukārt kompānijas zaudējumi - 372 571 eiro.

Kompānija "Rīgas dzirnavnieks" reģistrēta 1991.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 6,549 miljoni eiro. "Rīgas dzirnavnieks" ražo graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece". "Rīgas dzirnavnieks" ir daļa no "Baltic Mill" grupas.