No Latvijas Valsts radio un televīzijas centra peļņas 1,211 miljonus eiro novirzīs kompānijas īstenotajiem projektiem

Rīga, 26.okt., LETA. Valdība otrdien atbalstīja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) peļņas daļas 1,211 miljonu eiro apmērā novirzīšanu uzņēmuma paredzētajām finanšu saistībām kompānijas īstenotajos projektos.

Ministru kabinets (MK) skatīja rīkojuma projektu "Par atšķirīgu dividendēs izmaksājamo LVRTC peļņas daļu par 2020.gadu". Tas paredz 56,1% jeb 1,546 miljonus eiro no pagājušā gada tīrās peļņas izmaksāt dividendēs valstij. Savukārt 1,211 miljoni eiro tiktu novirzīta kapitālsabiedrības paredzētajām finanšu saistībām uzņēmuma īstenotajos projektos, kur 228 960 eiro apmērā jeb 8,3% no 2020.gada tīras peļņas tiktu novirzīta kapitālsabiedrības īstenotā Loģiskā vienotā datu centra projekta uzturēšanai un 982 342 eiro apmērā jeb 35,6% - Rīgas radio un televīzijas stacijas rekonstrukcijas projekta īstenošanai.

Turklāt Satiksmes ministrijai, kā LVRTC kapitāla daļu turētājai, uzdots nodrošināt, ka uzņēmumu ienākuma nodoklis no Rīgas radio un televīzijas stacijas rekonstrukcijas projekta īstenošanai novirzāmās summas tiek aprēķināts un samaksāts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā.

LVRTC apgrozījums pērn bija 20,053 miljoni eiro, bet peļņa - 2,757 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" daļas.