"Mēness aptieku" pārvaldošā uzņēmuma apgrozījums pērn saglabājies iepriekšējā gada līmenī

Rīga, 25.okt., LETA. "Mēness aptieku" tīklu pārvaldošais uzņēmums AS "Sentor farm aptiekas" pagājušajā gadā strādāja ar 152,265 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 2,7 reizes un bija 1,282 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka veselības krīzes radītās ietekmes dēļ 2020.gads "Sentor farm aptiekas" bija sarežģīts. Tostarp tika uz laiku apturēta vairāku aptieku darbība gan epidemioloģisku drošības apsvērumu, gan darbinieku slimības vai pašizolācijas nepieciešamības dēļ.

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas sākumā pagājušā gada pavasarī uzņēmums reaģēja uz neprognozējami strauji pieaugošo atsevišķu aptiekas produktu pieprasījumu, savukārt vēlākā pandēmijas gaitā - uz ilgstošo pieprasījuma kritumu.

"Sentor farm aptiekas" darbību ietekmēja valdības un valsts pārvaldes norādījumi, izmaiņas normatīvos, norādījumi un prasības, kas saistītas ar aptieku darbību krīzes apstākļos, epidemioloģisko drošības prasību ievērošanai.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, kopējie "Sentor farm aptiekas" maksājumi valsts budžetā 2020.gadā ir 8,1 miljoni eiro. Tāpat aizvadītajā gadā aptiekās "Mēness aptiekas" zīmolu fiksēti 8,4 miljoni pirkumu, pārdoto medicīnas preču iepakojumu kopskaitam sasniedzot 17,3 miljonus vienību.

"Pērn uzņēmumā turpinājās iepriekš aizsāktā aptieku rekonstrukciju, kā rezultātā jaunus modernus akcentus ieguva 18 "Mēness aptiekas" dažādos Latvijas reģionos. Tas mums ļāvis paaugstināt servisa līmeni, uzlabot pakalpojumu pieejamību un arī nodrošināt labākus darba apstākļus. Būtiskus uzlabojumus esam veikuši arī informācijas tehnoloģiju jomā - kopš 1.aprīļa varam strādāt ar receptēm, kurās tiek izrakstīts starptautiskais nepatentētais zāļu nosaukums. Pilnveidot farmaceitiskās aprūpes pakalpojuma pieejamību, modernizēt aptieku vidi un atbalstīt farmaceitu izglītošanos turpinām arī 2021.gadā," sacīja "Sentor farm aptiekas" valdes priekšsēdētāja Vilma Druliene.

"Sentor farm aptiekas" pagājušajā gadā kļuva par Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsponsoru, noslēdzot trīs gadu līgumu. Tāpat plānveidīgs atbalsts turpināts, atbalstot medicīnas izglītības un labdarības projektus. Ziedoti līdzekļi nodibinājumam "Hospiss.lv", fondam "Ziedot.lv", Latvijas Bērnu fondam, Rīgas Stradiņa universitātes Absolventu asociācijai un dažādām sporta organizācijām.

Uzņēmumā arī norādīja - ņemot vērā, ka tiek plānota mērena Latvijas ekonomikas attīstība, "Sentor farm aptiekas" uzdevums ir saglabāt savas pozīcijas tirgū un, spītējot neizbēgamai darbību pakārtošanai pandēmijas seku ietekmē, turpināt strādāt pilnveidojot darba procesus, panākot augstāku to efektivitāti.

2019.gadā "Sentor farm aptiekas" strādāja ar 151,94 miljonu eiro apgrozījumu un 3,418 miljonu eiro peļņu. Uzņēmums reģistrēts 2003.gada oktobrī, un tā pamatkapitāls ir 199 000 eiro.

"Sentor farm aptiekas" iekļaujas Latvijas veselības uzņēmumu grupā AS "Repharm", kam pieder arī zāļu vairumtirgotāja AS "Recipe Plus", augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražotāja AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika", AS "Veselības centru apvienība" un SIA "Centrālā laboratorija".