Graudu pārstrādātāja "Otaņķu dzirnavnieks" apgrozījums pērn pieauga par 11,9%

Rīga, 21.okt., LETA. Graudu pārstrādātājs SIA "Otaņķu dzirnavnieks" pērn strādāja ar 16,905 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga gandrīz divas reizes un bija 1,154 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn peļņas un apgrozījuma kāpumu ļāva sasniegt iepriekšējo gadu pieredze un iestrādnes. Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka 2020.gads ir bijis līdz šim finansiāli veiksmīgākais.

"Liels ieguvums ir tas, ka uzņēmums strādā vairākās nozarēs," uzsver "Otaņķu dzirnavnieks" vadība, piebilstot, ka daudznozaru darbība neparedzētās situācijās ļauj noturēt stabilu apgrozījumu un attīstības tempu.

Komentējot Covid-19 krīzi, uzņēmuma vadība skaidro, ka pandēmijas rezultātā pērn grūtības sagādāja izejmateriālu un rezerves daļu trūkums, piegādes termiņi, kā arī arī valstu robežu slēgšana. Minētie faktori radījuši arī papildus izdevumus.

Tāpat vadība norāda, ka lielu daļu atbildības tā deleģējusi "Otaņķu dzirnavnieks" meitas kompānijai Lietuvā, kura spēja koordinēt darbus atbilstoši esošajiem apstākļiem.

"Otaņķu dzirnavnieks" 2020.gadā izmantoja arī valsts atbalstu Covid-19 seku mazināšanai - nodokļa termiņa pagarinājumu uz vienu gadu, ko kompānija pieprasīja divas reizes, proti, gan pagājušā gada martā, gan aprīlī. Citi pieejamie valsts atbalsti pieprasīti netika.

Kā norādīts ziņojumā, pērn viens no svarīgākajiem īstenotajiem pasākumiem bija investīcijas produktu ražošanas iekārtās. Tika ieviesta jauna produktu līnija, kas pašlaik pieejama 1500 veikalos visā Latvijā.

Vienlaikus pērn turpināts investēt arī lauksaimniecības tehnikā un autoparka attīstībā. Kopumā pērn reģistrētas sešas puspiekabes un viena traktora piekabe.

Tāpat pērn izveidotas vairākas jaunas darba vietas.

Arī turpmāk "Otaņķu dzirnavnieks" vadība paredz paplašināt kompānijas darbību, plānveidīgi atjaunot autoparku, kā arī iegādāties jaunu specializētu tehniku. Uzsvars tiks likts uz efektivitātes celšanu, produktu un pakalpojumu klāsta paplašināšanu, kā arī investīcijām ražošanas iekārtās. Plānots arī paplašināt eksporta un kravu pārvadājumu tirgus Baltijā un Eiropas Savienībā.

Jau ziņots, ka "Otaņķu dzirnavnieks" 2019.gadā strādāja ar 15,103 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa bija teju nemainīga - 590 937 eiro.

"Otaņķu dzirnavnieks" reģistrēts 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 9954 eiro. Kompānijas kapitāldaļas 71,43% apmērā pieder Ričardam Riepšam, savukārt 28,57% - Konstantīnam Riepšam.