Būvmateriālu tirgotāja "Depo" apgrozījums pērn palielinājies par 6,8%

Rīga, 21.okt., LETA. Būvmateriālu tirgotāja SIA "Depo DIY" ("Depo") pērn strādāja ar 266,074 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 5,2% līdz 16,377 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītais gads bijis veiksmīgs. Kompānija uzskata, ka "dari pats" segmentā ir nostiprinājusi līdera pozīciju. "Depo DIY" turpināja strādāt pie kompānijas tālākas komercdarbības izaugsmes, konsekventi realizējot savu stratēģiju.

Klientu plūsma un ieņēmumi visos veikalos pērn atbilda plānotajam, un uzrādīja stabili pozitīvu izaugsmes dinamiku, norādījusi "Depo DIY" vadība.

Kompānijas vadība atgādina, ka 2020.gada 12.decembrī pilnībā nodega "Depo" veikals-noliktava Rēzeknē, un šā gada sākumā saņemta zaudējumu atlīdzība no apdrošināšanas AS "Ergo". Daļa darbinieku tika atbrīvoti, izmaksājot kompensācijas. Savukārt tiem nodegušā veikala darbiniekiem, kas izteica vēlēšanos turpināt darbu "Depo", nodrošināts darbs citās uzņēmuma struktūrvienībās.

Pašlaik "Depo DIY" strādā pie tirdzniecības darbības atjaunošanas Rēzeknē.

"Depo DIY" pērn turpinājusi pilnveidot iekšējo sistēmu un struktūru, lai uzlabotu klientu apkalpošanas līmeni un kompānijas konkurētspēju nākotnē, tādējādi nodrošinot turpmāku izaugsmi.

Vadības ziņojumā arī sacīts, ka, attīstoties "Depo" veikalu tīklam Baltijā, pieauga arī darbinieku skaits, 2020.gada beigās tam sasniedzot 1908.

Pagājušajā gadā "Depo DIY" strādāja pie jauna veikala-noliktavas izveides Rīgā, Kurzemes prospektā, kas tika atvērts šā gada augustā. Savukārt kompānijas meitassabiedrība Igaunijā pagājušā gada oktobrī atvēra jaunu veikalu-noliktavu Tallinā.

"Depo DIY" pērn turpināja ieguldīt resursus, lai pilnveidotu sistēmu, kas nodrošina normatīvo aktu prasībām atbilstošu preču piedāvāšanu savos veikalos.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka pagājušā gada beigās Covid-19 dēļ ieviestie tirdzniecības ierobežojumi būtiski skāra arī "Depo" veikalus. Uzņēmums pastāvīgi vērtē Covid-19 izplatības ietekmi un īsteno preventīvos pasākumus klientu un darbinieku drošībai, kā arī nodrošina atbilstošu darba režīmu, teikts vadības ziņojumā.

Jau vēstīts, ka 2019.gadā "Depo DIY" strādāja ar 249,203 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 10% līdz 15,56 miljoniem eiro.

"Depo DIY" reģistrēta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro. "Depo" vienīgā īpašniece ir SIA "DMT Pluss". Pēc "Firmas.lv" informācijas, "DMT Pluss" lielākais īpašnieks ir Andris Kozlovskis (25,19%), pa 19,94% kapitāldaļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% pieder SIA "Ausekļa ielas nams", kas pieder Mārai Lielcepurei-Gaveikai (48,34%), SIA "Paradox Holdings" (48,34%) un SIA "EQT Baltic" (3,32%). "Paradox Holdings" pieder Ģirtam Rungainim (66,67%) un Ingai Rungainei (33,33%), bet "EQT Baltic" vienīgais īpašnieks ir Kristaps Bērziņš.