Par "Emergn" valdes priekšsēdētāju kļuvis Pēteris Ivars Daliņš

Rīga, 21.okt., LETA. Par digitālā biznesa pakalpojumu uzņēmuma "Emergn Global Holdings" meitasuzņēmuma AS "Emergn" valdes priekšsēdētāju kļuvis Pēteris Ivars Daliņš, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

"Emergn" Daliņš pievienojās 2019.gadā un vadīja vienu no uzņēmuma komandām, kas izstrādāja informācijas tehnoloģiju (IT) automatizācijas risinājumu klientam Vācijā. Pēc gada Daliņš tika paaugstināts par "Emergn" globālās izstrādes vadītāju.

Pirms darba sākšanas "Emergn", Daliņš bija Austrālijas un Jaunzēlandes IT nodaļas vadītājs uzņēmumā "Asahi Beverages", kas ir viens no lielākajiem dzērienu ražotājiem Austrālijā un Jaunzēlandē, ieņēmis ģenerāldirektora amatu uzņēmumā "Schweppes Australia", koncentrējoties uz integrētu biznesa plānošanu un pārveidošanu, kā arī pilnveidojis darba pieredzi dažādos amatos uzņēmumā "Accenture".

"Emergn" valdē strādā arī valdes locekļi Anderss Fredriks Hagstroms un Aija Nuķe.

2020.gadā "Emergn" strādāja ar 21,327 miljonu eiro apgrozījumu, bet kompānijas peļņa bija 2,599 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Emergn" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,04 miljoni eiro. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir ASV pilsonis Aleksandrs Adamopuloss.