"Lightspace Technologies" piesaistījis 800 000 eiro no Igaunijas un Dānijas biznesa eņģeļiem un esošajiem akcionāriem

Rīga, 19.okt., LETA. Augsto tehnoloģiju uzņēmuma "HansaMatrix" asociētais uzņēmums "Lightspace Technologies" piesaistījis 800 000 eiro konvertējamu investīciju aizdevumu no Igaunijas un Dānijas biznesa eņģeļiem un esošajiem akcionāriem, teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Pēc kompānijas pārstāvju paustā, minētās investīcijas palīdzēs "Lightspace Technologies" esošo un jaunu produktu turpmākai izstrādei.

Investoru vārdi atbilstoši līguma nosacījumiem pagaidām netiek izpausti.

Tāpat paziņojumā minēts, ka noslēgtie līgumi apliecina "Lightspace Technologies" komandas spēju piesaistīt investīcijas un spēju pārliecināt investorus par uzņēmumā ražoto papildinātās realitātes ("augmented reality") produktu potenciālu.

"Lightspace Technologies" ir "Deep Tech" uzņēmums ar savām pētniecības un attīstības laboratorijām, industrializācijas un ražošanas iekārtām, kas izstrādā galvenās tehnoloģijas nākamās papildinātās realitātes paaudzei. Uzņēmums strādā telpisku, daudzfokālu un hologrāfisku attēlu tehnoloģiju jomā.

2020.gadā "Lightspace Technologies" strādāja ar 880 950 eiro apgrozījumu un guva 215 514 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Uzņēmums reģistrēts 2014.gadā, un tā pamatkapitāls ir 16 601 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir AS "HansaMatrix" (49,86%), "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (27,07%), Ilmārs Osmanis (12,77%), "Imprimatur Capital Technology Venture Fund" (7,8%) un "Imprimatur Capital Seed Fund" (2,5%).