Jūrmalā sāksies rudens lapu savākšanas akcija

Rīga, 18.okt., LETA. Lai atbalstītu iedzīvotājus īpašumu sakopšanā, no šodienas līdz 15.novembrim Jūrmalas pašvaldība rīkos rudens lapu savākšanas akciju, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Bioloģiski noārdāmos atkritumus - savāktās koku lapas un zāli - iedzīvotāji varēs nodot bez maksas.

Pieteikumus savākto lapu izvešanai šogad pieņems sadzīves atkritumu apsaimniekotājs Jūrmalas administratīvajā teritorijā - SIA "Clean R".

Piesakot bioloģisko atkritumu izvešanu, jānorāda adrese, tālruņa numurs un līguma par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu numurs, kā arī maisu skaits.

Maisos drīkst ievietot tikai savāktās koku lapas un zāli. Bioloģiski noārdāmie atkritumi iedzīvotājiem jāieliek vienreizlietojamos atkritumu maisos ne lielākos par 100 litriem un tie rūpīgi jāaizsien. 

Maisus nedrīkst pārpildīt, lai paceļot tie nesaplīstu. Maisu izvietošana ārpus sava īpašuma teritorijas, ielu malās, pirms pieteikuma apstiprināšanas nav atļauta.

Šogad tiks nodrošināta arī papildu iespēja nodot lapas. Savākto lapu maisus iedzīvotāji varēs paši nogādāt un bez maksas nodot "Clean R" apsaimniekotajā dalīti vākto atkritumu pieņemšanas laukumā Jūrmalā, Ventspils šosejā 61.

Atkritumu izvešanu kontrolēs Īpašumu pārvaldes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļa sadarbībā ar pašvaldības policiju, uzraugot neatļautu atkritumu izvietošanu ielu zaļajās zonās.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Clean R" pagājušajā gadā strādāja ar 41,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 43,2% un bija 4,407 miljoni eiro. 

Uzņēmums reģistrēts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas".