Zāļu vairumtirgotāja "Roche Latvija" apgrozījums pērn palielinājies par 12,7%

Rīga, 15.okt., LETA. Zāļu vairumtirgotāja SIA "Roche Latvija" apgrozījums pērn bija 47,635 miljoni eiro, kas ir par 12,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa palielinājās par 92,1% un sasniedza 2,653 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pašreizējā ekonomikas situācija būtiski ietekmē kompensējamo zāļu tirgu. "Latvijas valsts budžets kompensējamiem medikamentiem ievērojami atpaliek no Eiropas valstīm, un tuvākajā laikā gaidāms neliels uzlabojums," pauž "Roche Latvija" vadība.

Tāpat zāļu vairumtirgotājs norāda, ka Veselības ministrijas plānotais valsts budžeta pieaugums kompensējamiem medikamentiem 2020.gadā bija nenozīmīgs. Pēc "Roche Latvija" vadības vēstītā, liela atbildība tika uzlikta uz uzņēmuma pleciem, birokrātiskajiem un ekonomikas procesiem kavējot kompānijas attīstību.

"Roche Latvija vadība arī uzsver, ka veselības nozares attīstību būtiski kavē veselība aprūpes juridiskās vides nesakārtotība, kā arī pārdomātas un funkcionējošas e-veselības trūkums.

Vienlaikus vadības ziņojumā teikts, ka "Roche Latvija" veic komercdarbību sektorā, uz kuru nav vērojama būtiska negatīva ietekme Covid-19 dēļ. Tostarp uzņēmuma apgrozījums pēdējo mēnešu laikā ir bijis stabils vai pat uzrādījis pieaugumu, galvenokārt Covid-19 diagnostikas produktu grupā. Nav bijuši arī traucējumi preču piegādēs.

Šajā gadā kompānija plāno saglabāt apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī.

2019.gadā "Roche Latvija" strādāja ar 42,265 miljonu eiro apgrozījumu un 1,381 miljona eiro peļņu.

Latvijā "Roche" pārstāvniecību izveidoja 1997.gadā, bet 2005.gada 1.septembrī tā tika pārveidota un sāka darbību kā SIA "Roche Latvija". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 684 400 eiro. "Roche Latvija" pieder vienai no pasaules lielākajām farmācijas kompānijām - Šveices "Roche Holding AG".