No nākamās nedēļas darbu sāks VCA mobilais vakcinācijas punkts

Rīga, 15.okt., LETA. No nākamās nedēļas darbu sāks "Veselības centru apvienības" (VCA) mobilais vakcinācijas pret Covid-19 punkts, aģentūru LETA informēja VCA valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa.

VCA mediķi piektdien vakcinē iedzīvotājus Nacionālā veselības dienesta organizētajā īpašajā autobusu maršrutā Rīgā un Rīgas apkaimē. Savukārt no nākamās nedēļas pirmajos izbraukumos visā Latvijā dosies īpaši vakcinācijas vajadzībām sagatavots un aprīkots VCA mikroautobuss, kas esot Baltijā pirmais šāda veida mobilais vakcinācijas punkts.

"Šobrīd esam vieni no vadošajiem vakcinācijas procesā, un šādi mēs paplašināsim vakcinācijas pieejamību visā Latvijā," norādfa Lapiņa.

Plānots, ka primāri VCA vakcinācijas mikroautobuss nākamajā nedēļā dosies maršrutos uz darba kolektīviem, kuriem nav piemērotu telpu vakcinācijai un kuros vēl liela daļa darbinieku nav vakcinējušies.

"Dosimies uz dažādām valsts un pašvaldību iestādēm, privātiem uzņēmumiem, kā arī esam gatavi vakcinēt iedzīvotājus dažādos valsts reģionos," skaidro Lapiņa.

Viņa arī uzsvēra, ka mobilā punkta izveidošana vakcinācijas vajadzībām ir investīcija ar ieguldījumu ilgtermiņā, jo to turpmāk varēs izmantot arī sezonālajai ērču encefalīta, gripas vakcinācijas nodrošināšanai, kā arī izbraukuma konsultācijām un diagnostisko mērījumu pakalpojumiem darba kolektīvos un iedzīvotājiem visā Latvijā.

Pieteikties mobilās vakcinācijas pakalpojumiem var, rakstot uz e-pastu epoliklinika@vca.lv.

Jau vēstīts, ka no piektdienas sākts jauns izbraukuma vakcinācijas projekts, kura laikā potēšanās pret Covid-19 punkti tiks izveidoti virknē Rīgas apkaimju.

Kopumā tiks izmantoti trīs speciāli pielāgoti autobusi, kuri attiecīgajā apkaimē būs pieejami aptuveni trīs līdz četras stundas. Vakcinācija notiks pēc tā dēvētās dzīvās rindas principa, proti, bez iepriekšējas reģistrācijas.

Piektdien izbraukuma vakcinācija līdz plkst.11 norisinājās stāvvietā pie veikala "Lidl" S.Eizenšteina ielā 81, no plkst.11 līdz 15 - pie veikala "Maxima",A.Saharova ielā 20A, bet no plkst.16 līdz 20 vakcinēties varēs Berģos, stāvvietā pie veikla "Depo", Rīgas-Siguldas šosejā 6.

Pēc Nacionālā veselības dienestā sniegtās informācijas, šajos punktos būs pieejamas ražotāju "Pfizer"/"BioNTech" un "Johnson&Johnson" vakcīnas, autobusu kapacitāte būs līdz 100 vakcinācijas epizodēm katrā mobilajā punktā, dienā veidojot kopējo kapacitāti 900 vakcinācijas epizožu apmērā.

VCA ir viena no veselības uzņēmumu grupas "Repharm" kompānijām, kas apvieno vairāk nekā desmit ambulatorās medicīnas iestādes. 

Kā liecina "Firmas.lv" dati, VCA neto apgrozījums 2020.gadā bija 34,66 miljoni eiro, kas ir par 10% nekā pirms gada, bet peļņa pieauga par 54,7% un sasniedza 4,16 miljonus eiro.