"Enefit Green" IPO apjoms palielināts līdz 175 miljoniem eiro

Rīga, 15.okt., LETA. Atjaunojamās enerģijas uzņēmuma "Enefit Green" akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) pārsniegts sākotnējā tajā iekļauto akciju skaits, tādējādi, lai apmierinātu augsto pieprasījumu, IPO apjoms tika palielināts no 115 līdz 175 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja "Enefit Green" pārstāvji.

Kopumā IPO piedalījušies 60 335 privātie investori.

Parakstīšanās periodā akcijas cenu diapazons bija no 2,45 līdz 3,15 eiro, tomēr, rūpīgi izvērtējot piedāvājumu sadalījumu, galīgā cena tika noteikta 2,9 eiro apmērā, kas to ierindo cenu diapazona augšpusē. Cena ir noteikta vienāda visiem investoriem.

"Enefit Green" atzīmē, ka 55% no piedāvātajām akcijām tika piešķirtas privātajiem investoriem, bet pārējie 45% - institucionālajiem investoriem. Visiem privātajiem investoriem tika piešķirti 100% no to parakstītā akciju apjoma līdz 1000 akcijām un 5,5% no parakstītajām akcijām, kas pārsniedza šo apjomu.

Kompānijas "Eesti Energia" un tās grupas uzņēmumu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā uzraudzības padomei un valdes locekļiem, kā arī darbiniekiem tika piešķirti 100% no parakstītā akciju apjoma līdz 2000 akcijām un 5,5% no parakstītajām akcijām, kas pārsniedza šo apjomu. Uz akcijām parakstījās vairāk nekā 60 000 privāto investoru, no kuriem vairāk nekā 80% saņēma pieprasīto akciju apjomu pilnā apmērā.

Paredzams, ka investoriem piešķirtās akcijas to vērtspapīru kontos nonāks 20.oktobrī. Savukārt pirmā diena, kad sāksies tirdzniecība ar "Enefit Green" akcijām "Nasdaq Tallinn" biržas galvenajā sarakstā varētu būt 21.oktobris.

"Enefit Green" uzraudzības padomes priekšsēdētājs Hando Suters norādīja, ka privāto investoru rekordlielā interese un vēlme iesaistīties pārejā uz zaļu enerģijas ražošanu liecina par uzticību "Enefit Green" komandai un tās plānam.

""Enefit Green" darbinieku un visas "Eesti Energia" grupas apņemšanos parāda arī fakts, ka 900 mūsu pašu darbinieki parakstījās uz akcijām, kas nozīmē, ka šajā piedāvājumā iesaistījās gandrīz katrs ceturtais kompānijas darbinieks," atzina Suters.

Izmantojot akciju piedāvājuma piesaistītos līdzekļus, tiks īstenota uzņēmuma izaugsmes stratēģija un līdz 2025.gadam 2,3 reizes palielināta atjaunojamās enerģijas ražošanas jauda.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", Latvijā reģistrētais "Enefit Green" 2020.gadā strādāja ar 18,311 miljona eiro apgrozījumu un 11 504 eiro zaudējumiem. Uzņēmums pieder Igaunijas "Enefit Green".

"Enefit" ir Igaunijas valsts enerģētikas kompānijas "Eesti Energia" meitas kompānija.