"Maxima Latvija" veikala rekonstrukcijā Pļavniekos ieguldījusi teju miljonu eiro

Rīga, 14.okt., LETA. Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" ieguldījis gandrīz vienu miljonu eiro veikala rekonstrukcijā Rīgā, Ilūkstes ielā, aģentūrai LETA pavēstīja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Viņa informēja, ka "Maxima X" pēc 3,5 mēnešu rekonstrukcijas durvis apmeklētājiem vēris ceturtdien. Šis ir piektais veikals Rīgā, kurš pielāgots jaunajam, vienotam "Maxima" veikalu konceptam "Mans veikals". 

Jaunā "Maxima X" formāta veikala telpas 1189 kvadrātmetru platībā ir pārveidotas pircēju un darbinieku ērtībai. Veikalā ir pilnībā pārbūvēti inženiertīkli, telpās izveidota jauna apdare un atjaunota ēkas fasāde. Veikalā paplašināts pašapkalpošanās svaru daudzums tirdzniecības zālē, kā arī pašapkalpošanās kasēm ir uzlikti lielāki kontrolsvari, lai pircēji varētu arī ar daudz lielāku preču skaitu norēķināties pašapkalpošanās kasēs.

Ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai pilnībā nomainīts jumta segums, izmantots jauns energoefektīvs LED apgaismojums, ierīkota jauna ventilācija ar siltuma atgūšanas funkcijām.

Šis "Maxima" veikals ir pirmais veikals pēc jaunā koncepta, kur visi svaigās produkcijas ledusskapji ir aprīkoti ar stikla durvīm, tādējādi būtiski uzlabojot produkcijas uzlabošanas kvalitāti un veikala energoefektivitāti.

Dupate-Ugule informēja, ka pašreiz arī notiek projektēšanas darbi, lai pie šī veikala izvietotu ārējo taromātu.

Līdz ar Ilūkstes ielas "Maxima" veikalu, rekonstrukciju piedzīvojusi arī šajā ēkā izvietotā "Euroaptieka".

Jau vēstīts, ka "Maxima Latvija" 2020.gadā strādāja ar 878,069 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 13,8% un bija 31,305 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Nums. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe".