"Nasdaq Riga" nākamnedēļ plāno sākt "DelfinGroup" akciju tirdzniecību

Rīga, 14.okt., LETA. Biržas "Nasdaq Riga" valde nolēmusi trešdien, 20.oktobrī, sākt tirdzniecību ar nebanku kreditētājas AS "DelfinGroup" akcijām Baltijas Oficiālajā sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Šāds lēmums pieņemts ar nosacījumu, ka otrdien, 19.oktobrī, ir veikti norēķini par akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) ietvaros parakstītajām "DelfinGroup" akcijām un IPO ietvaros parakstīto un apmaksāto "DelfinGroup" akciju apjoms atbilst "Nasdaq Riga" noteikumiem "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos".

Iepriekš bija plānots sākt "DelfinGroup" akciju tirdzniecību 15.oktobrī, bet uzņēmums pagarināja IPO līdz ceturtdienai, 14.oktobrim. 

Baltijas Oficiālajā sarakstā plānots iekļaut 40 miljonus "DelfinGroup" akciju ar nominālvērtību 0,1 eiro par akciju.

Jau ziņots, ka "DelfinGroup" 28.septembrī sāka IPO.

Pieteikties uzņēmuma IPO akcijām bija iespējams līdz 14.oktobrim ieskaitot. Privātajiem investoriem un institucionālajiem investoriem būs iespēja parakstīties kopā uz 7,3 miljoniem jaunām uzņēmuma akcijām.

Uzņēmumam ir opcija palielināt kopējo akciju piedāvājumu vēl par 1,095 miljoniem akciju, tādējādi kopējam emitējamam akciju skaitam publiskajā piedāvājumā sasniedzot 8,395 miljonus akciju. Vienas akcijas cena ir 1,52 eiro. Minimālais akciju parakstīšanās apjoms vienam investoram ir viena akcija.

IPO var piedalīties jebkurš privātais investors no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un institucionālie investori no Latvijas un atsevišķi izvēlētām Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstīm, kā arī citi institucionālie investori saskaņā ar akciju IPO prospektu.

Ņemot vērā "DelfinGroup" mērķi piesaistīt pēc iespējas plašāku investoru loku, būtiska akciju daļa jau sākotnēji rezervēta tieši privātajiem investoriem.

IPO rezultātā "DelfinGroup" plāno piesaistīt jaunu kapitālu līdz 12,76 miljoni eiro, ko plānots investēt uzņēmuma tālākā izaugsmē, kā arī lai samazinātu uzņēmuma finansējuma izmaksas.

IPO procesā neviens no pašreizējiem "DelfinGroup" akcionāriem savas akcijas nepārdos.

Uzņēmums būs viens no četriem Latvijas un 33 Baltijas uzņēmumiem, kura akcijas tiks tirgotas "Nasdaq Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Jau ziņots, ka "DelfinGroup" koncerna apgrozījums 2020.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauga par 9%, sasniedzot 23,7 miljonus eiro, vienlaikus koncerna peļņa pieauga par 11,4% un bija 3,9 miljoni eiro.

Kompānija "DelfinGroup" reģistrēta 2009.gadā. Līdz 2012.gada jūnija beigām kompānija strādāja ar nosaukumu "Lombards24.lv", bet tad mainīja nosaukumu uz "ExpressCredit". Savukārt par "DelfinGroup" kompānija pārtapa 2020.gada februāra sākumā.

Uzņēmuma lielākais akcionārs ar 65,18% akciju ir "L24 Finance", kuras patiesie labuma guvēji ir Aigars un Linda Kesenfeldi, bet kopumā 31,32% akciju pieder Agra Evertovska uzņēmumiem SIA "EC finance" un SIA "AE Consulting", liecina informācija uzņēmuma pārskatā un "firmas.lv".

Uzņēmums strādā ar zīmoliem "Banknote" un "Vizia". Šā gada 30. jūnijā "DelfinGroup" kompānijām bija 92 filiāles 38 Latvijas pilsētās.

Šobrīd "DelfinGroup" obligācijas kotē "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".