"Cēsu alus" apgrozījums pērn palicis teju nemainīgs

Rīga, 13.okt., LETA. Alus darītājs AS "Cēsu alus" pērn strādāja ar 62,167 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir aptuveni tik pat, cik gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa samazinājās par 11,9% un bija 3,572 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn "Cēsu alus" kopumā realizēja 70,9 miljonus litru dzērienu, nodrošinot tādu pašu apjomu Covid19 ierobežojumu laikā kā 2019.gadā. Uzņēmuma vadība atzīst, ka 2020.gada finanšu rezultāti sasniegti gan pieaudzējot eksportu, gan paplašinot bezalkoholisko dzērienu piedāvājumus, gan kompānijai attīstoties premium alus segmentā.

Vienlaikus "Cēsu alus" vadība atzīmē, ka attīstība pērn notika vairākos dzērienu segmentos un vislielāko realizācijas apjomu pieaugumu kompānija sasniedza sidra, alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu segmentos. Alus kategorijā, kur akcīzes nodokļa izmaiņu un Covid19 tirdzniecības ierobežojumu dēļ, kopējais alus tirgus samazinājās.

Kā norāda vadība, "Cēsu alus" ir lielākā Latvijā alus ražojošā kompānija, kas aizvadītajā gadā saražoja 62% no visa Latvijā ražotā alus

2020.gadā "Cēsu alus" turpināja īstenot ilgtermiņa investīciju programmu, uzņēmumā ieguldot 2,6 miljonus eiro. Tika turpinātas investīcijas ražošanas un loģistikas iekārtu efektivizācijā un modernizācijā, samazinot kompānijas ietekmi uz vidi.

Sekojot ilgtermiņa investīciju programmai, arī 2021.gadā "Cēsu alus" turpinās veikt ieguldījumus ražošanas attīstībā divu miljonu eiro apmērā - paredzēta ražošanas iekārtu modernizācija un efektivizācija, kā arī investīcijas ražotnes energoefektivitātes paaugstināšanā un loģistikas modernizācijā.

Tāpat veicot SIA "Piebalgas alus" iegādi un novērtējot iegādātā uzņēmuma pieredzi alus brūvēšanā, tiks veikta "Cēsu alus" sortimenta paplašināšana ar "Piebalgas alus" īpaši raudzētajiem dzērieniem.

Jau ziņots, ka jūnijā "Cēsu alus" kļuva par vienīgo alus darītāja "Piebalgas alus" īpašnieci.

"Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone iepriekš norādīja, ka pēc darījuma "Piebalgas alus" turpinās darbu kā neatkarīga kompānija, izmantojot "Cēsu alus" loģistikas tīklu. Līdztekus darījuma summa netika atklāta.

Tāpat ziņots, ka "Cēsu alus" 2019.gadā strādāja ar 62,575 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 3,8% - līdz 4,057 miljoniem eiro.

"Cēsu alus" kapitālā 99% pieder Somijas koncernam "Olvi".