LMT kļuvis par IT drošības risinājumu uzņēmuma "Santa Monica Networks" īpašnieku

Rīga, 11.okt., LETA. Mobilo sakaru operators SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) kļuvis par informācijas tehnoloģiju (IT) drošības risinājumu kompānijas SIA "Santa Monica Networks" vienīgo īpašnieku, aģentūrai LETA pavēstīja LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis.

Viņš norādīja, ka Latvijas un Lietuvas Konkurences padomes apstiprinājušas darījumu, kurā LMT no "Livonia Partners" iegādājās "Santa Monica Networks". Tādējādi LMT kļuvis par "Santa Monica Networks" 100% daļu īpašnieku.

Uzņēmumi apvienos spēkus, lai ātrāk un efektīvāk ieviestu piektās paaudzes tīkla risinājumus.

LMT prezidents Juris Binde uzsvēra, ka, apvienojot LMT pieredzi mobilo sakaru risinājumos ar jaudu, kas piemīt pieredzējušam datu pārraides tīklu un IT drošības risinājumu izstrādātajam, LMT kļuvis par spēcīgāko partneri digitalizācijas procesos jebkurā publiskās pārvaldes institūcijā vai privātā uzņēmumā.

"Jau labu laiku no sakaru operatora esam pārauguši par uzņēmumu, kas saviem klientiem risina sarežģītus biznesa transformācijas uzdevumus. Uzņemot savā komandā "Santa Monica Networks", kļūsim par digitālās transformācijas līderi," pauda Binde.

Savukārt "Santa Monica Networks" valdes priekšsēdētājs Uģis Bērziņš norādīja, ka uzņēmuma misija jau ilgus gadus bijusi Latvijas biznesa vidē ieviest jaunākās tehnoloģijas. "Nu speram soli tālāk. Kopā ar LMT nodrošināsim dažādu 5G biznesa risinājumu attīstību, paplašinot to klientu loku, kam būs pieejamas vismodernākās tehnoloģijas un korporatīvā līmeņa tehniskie risinājumi," teica Bērziņš.

Uzņēmumi turpinās darbu kā atsevišķas juridiskas vienības, apvienojot spēkus kopīgu inovāciju projektu izstrādē.

Jau vēstīts, ka LMT jūnija sākumā paziņoja, ka plāno kļūt par "Santa Monica Networks" vienīgo īpašnieku.

Jalinskis iepriekš aģentūrai LETA pavēstīja, ka LMT un Baltijas datu pārraides tīklu un IT drošības risinājumu uzņēmumu grupas "Santa Monica Networks" īpašnieki ir parakstījuši līgumu, kas paredz, ka LMT kļūs par 100% "Santa Monica Networks" īpašnieku. Darījuma summa atklāta netiek.

Pēc kompānijā skaidrotā, darījums abiem uzņēmumiem ļaus ātrāk un efektīvāk ieviest piektās paaudzes tīkla risinājumus.

Darījums bija jāvērtē arī Lietuvas konkurences uzraugiem, jo "Santa Monica Networks" ir arī struktūrvienība Lietuvā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka kompānija "Santa Monica Networks" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,111 miljoni eiro. Pašreiz "Livonia Partners Fund I" pieder 51,89% "Santa Monica Networks" kapitāldaļu, SIA "C3" - 34,68%, Igaunijas uzņēmumam "Alkonda" - 11,64%, bet Lietuvas pilsonim Mindaugam Žiūkam - 1,79%. 2020.gadā "Santa Monica Networks" koncerna apgrozījums bija 24,604 miljoni eiro, savukārt koncerna peļņa bija 2,396 miljoni eiro.

LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 817 000 eiro. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā. LMT koncerns 2020.gadā strādāja ar 227,506 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 6% un bija 27,226 miljoni eiro.