NEPLP konkursā par radio programmu apraides tiesībām pieteikušies "Radio SWH" un "QBS"

Rīga, 4.okt., LETA. Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) konkursā par apraides tiesību piešķiršana radio programmas veidošanai, vai apraides aptveršanas zonas palielināšanai Kuldīgā 106,9 megahercu (MHz) frekvencē, ir pieteikušies divi pretendenti - AS "Radio SWH" un SIA "QBS", liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.

"Radio SWH" programmas "Radio SWH Rock" pamatnosacījumi un formāts ir informatīvi muzikāls, un tās mērķauditorija - rokmūzikas cienītāji vecumā no 20 līdz 60 gadiem. Programmā piedāvātas ziņas ar vismaz 180 minūtēm no kopējā nedēļas raidlaika, bet neatkarīgo producentu veidotie raidījumi - līdz 10% nedēļas raidlaika. Savukārt retranslācija - līdz 10% nedēļas raidlaika.

Radio programma veidota latviešu valodā un programmas nodrošināšanu segs no "Radio SWH" līdzekļiem.

Otrs pretendents ir "QBS", kurš piedāvā programmu "Radio Marija Latvija". Programmas formāts ir informatīvi muzikāls, un tās mērķauditorija ir Rīgas, Liepājas, Krāslavas, Valkas, Cēsu, Kuldīgas un apkārtnes iedzīvotāji un viesi. Programmā paredzētas ziņas ar vismaz 80 minūtēm no kopējā nedēļas raidlaika, neatkarīgo producentu veidotie raidījumi - līdz 10% nedēļas raidlaika, bet retranslācija - līdz 1% nedēļas raidlaika.

"Radio Marija Latvija" saturs veidots latviešu valodā un programmas uzturēšanu segtu no biedrības "Radio Marija Latvija" un organizācijas "World Family of Radio Marija" līdzekļiem.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Radio SWH" pērn strādāja ar 2,755 miljoniem eiro, kas ir par 5,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka gandrīz trīs reizes un bija 65 537 eiro. "Radio SWH" reģistrēta 1993.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 2,54 miljoni eiro. 

Savukārt "QBS" pērn strādāja ar 18 840 eiro apgrozījumu, kas ir par 5,9% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet peļņa, salīdzinot ar iepriekšējā gada zaudējumiem, bija 677 eiro. "QBS" reģistrēta 2005.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 197 764 eiro. "QBS" vienīgais īpašnieks ir "Radio Marija Latvija".

LETA jau ziņoja, ka septembra vidū NEPLP atkārtoti izsludinājusi konkursu par apraides tiesību piešķiršanu radio programmas veidošanai vai apraides aptveršanas zonas palielināšanai Kuldīgā 106,9 MHz frekvencē.

No pretendentiem tiek sagaidīts, ka radio raidīs 24 stundas diennaktī un saturs tiks pārraidīts latviešu valodā. Programmai jābūt informatīvai, informatīvi muzikālai un muzikālai, un tai jāsasniedz Kuldīgas un tās apkārtnes iedzīvotāji, viesi un caurbraucēji. 

Aptveršanas zona ir paredzēta Kuldīga, un elektroniskais plašsaziņas līdzeklis var būt gan komerciāls, gan nekomerciāls. Apraides atļauja tiktu izsniegta uz astoņiem gadiem.

Jau ziņots, ka jūnija vidū NEPLP izsludināja sešus konkursus par apraides tiesību piešķiršanu vai apraides aptveršanas zonas palielināšanu radio programmām Saldū, Skrundā, Ventspilī, Kuldīgā un Valkā.