Mežizstrādātāja "Sodra Latvia" apgrozījums pērn pieauga par 8,4%

Rīga, 21.sept., LETA. Mežizstrādātājs SIA "Sodra Latvia" pērn strādāja ar 2,673 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka vairāk nekā divas reizes - līdz 110 243 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskatā norādīts, ka pērn par 25,1% palielinājušās "Sodra Latvia" produkcijas pārdošanas izmaksas, tostarp pieaugušas materiāla izmaksas, personāla izmaksas un transporta izmaksas.

Vienlaikus vadības ziņojumā atzīmēts, ka 2020.gada 15.janvārī "Sodra Latvia" ir iegādājusies SIA "Alfredsson Latvia" kapitāla daļas, kā arī kompānija pērn turpināja papeļu klona izmēģinājumu ar lielu skaitu eksperimentālo stādu ar mērķi radīt jaunus ražošanas klonus.

Savukārt turpmāk "Sodra Latvia" plāno attīstīt uzņēmumu vadības sistēmas ar mērķi padarīt meža apsaimniekošanu efektīvu, tādējādi arī optimizējot izdevumus un palielinot peļņu.

Jau ziņots, ka "Sodra Latvija" 2019.gadā strādāja ar 2,465 miljonu eiro peļņu, kas ir aptuveni tāpat kā gadu iepriekš. Vienlaikus kompānijas peļņa saruka 1,8 reizes un bija 225 589 eiro.

"Sodra Latvia" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 106 025 646 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais "Sodra Skogsagarna ekonomisk forening".

Kompānijai Latvijā pieder vairāki mežizstrādes uzņēmumi, tostarp SIA "Fragaria", SIA "Myrtillus", SIA "Granmark", "Alfredsson Latvia" un SIA "Zilupe Mežs".