Graudaugu un eļļas augu audzētāja "Ingleby Dobele Agro" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 9,6%

Rīga, 21.sept., LETA. Graudaugu un eļļas augu audzētājs SIA "Ingleby Dobele Agro" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.jūlija līdz šī gada 30.jūnijam, strādāja ar 9,637 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 32,9% - līdz 1,571 miljonam eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Finanšu gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn kompānijas sējplatība bija 7,6 hektāri. Sējumu struktūrā palielinājies īpatsvars zālāju sēklas laukiem. Savukārt no tradicionālajām kultūrām dominējošā loma bija kviešiem, miežiem, rapsim un pupām. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, aptuveni 16% no kopējās sējplatības aizņēma cukurbietes.

Līdztekus pārskata gadā "Ingleby Dobele Agro" turpināja uzsāktos investīciju projektus, nododot ekspluatācijā trīs angārus sēklas materiāla kaltēšanai un glabāšanai, iegādājoties kaltes noliktavu kompleksu aptuveni 5000 tonnām graudu glabāšanai, kā arī papildinot tehnikas parku ar modernu lauka tehniku.

Lai uzlabotu sēklas lauku ražību, kā arī domājot par videi draudzīgu saimniekošanas politiku, kompānija pērn sākusi darbu biškopības nozarē un pārskata gadā iegādājās 300 bišu saimes.

Kā atzīmēts vadības ziņojumā, pagājušajā finanšu gadā "Ingleby Dobele Agro" saņēma lauksaimniecības subsīdijas 1,29 miljonu eiro apmērā.

Turpmāk kompānijas vadība paredz turpināt savu saimniecisko darbību, kā arī attīstīt jaunus investīciju projektus. Tāpat vadība plāno turpināt darbu pie sintētisko pesticīdu samazināšanas.

Jau ziņots, ka finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.jūlija līdz 2020.gada 30.jūnijam, "Ingleby Dobele Agro" apgrozījums bija 8,793 miljoni eiro, kas ir 1,8 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa - 1,183 miljoni eiro, pretstatā zaudējumiem analogā periodā gadu iepriekš.

Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 668 835 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Dānijā reģistrētais "Ingleby Denmark 1", bet patiesie labuma guvēji - Lihtenšteinas pilsoņi Maikls Markus Summers un Adrians Džofrijs Ričards, kā arī šveicietis Maikls Johans Burgers.