"Valmieras ūdens" plāno līdz septembra beigām apkures sezonu sākt lielākajai daļai Valmieras iestāžu un daudzdzīvokļu namu

Rīga, 21.sept., LETA. SIA "Valmieras ūdens" plāno līdz septembra beigām apkures sezonu sākt lielākajai daļai Valmieras iestāžu un daudzdzīvokļu namu, aģentūru LETA informēja "Valmieras ūdens" sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Upīte.

Iestājoties rudenīgiem laikapstākļiem, tāpat kā iepriekšējos gados, pirmsskolas izglītības iestādes un pansionāts "Valmiera" bija vieni no pirmajiem, no kuriem SIA "Valmieras ūdens" Siltumtīklu daļas speciālisti saņēma pieprasījumu apkures padeves pieslēgšanai.

"Valmieras ūdens" Siltumtīklu daļas vadītājs Jevgenijs Tihonovs norādīja, ka viens no svarīgākajiem uzdevumiem šovasar bija pabeigt projekta "Siltumenerģijas pārvades sistēmas pārbūve Valmieras pilsētā" realizāciju, lai turpmāk Gaujas labo krastu varētu nodrošināt ar siltumenerģiju, izmantojot Dakstiņu ielā 1 esošo jauno katlumāju.

"Tāpat arī veicām pilsētas siltumtrases remontdarbus, kas ļaus ziemas periodā saņemt drošu un kvalitatīvu siltumenerģijas piegādes pakalpojumu," sacīja Tihonovs.

Samazinoties iepirktās siltumenerģijas izmaksām, SIA "Valmieras ūdens" šovasar vērsās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, iesniedzot zemākus pašu noteiktos siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus. Gala tarifs siltumenerģijas lietotājiem no 1.jūlija ir 51,64 eiro par megavatstundu. Noteiktais siltumenerģijas gala tarifs sastāv no siltumenerģijas ražošanas tarifa, pārvades un sadales tarifa, siltumenerģijas tirdzniecības tarifa.

Kā vēstīts, "Valmieras ūdens" siltumenerģiju iepērk no trim komersantiem, tostarp siltumenerģijas ražotāja AS "Valmieras enerģija" (82,8%), AS "Valmieras piens" (15,7%), kā arī SIA "ITA Ltd" (1,5%), un nogādā to līdz patērētājiem Valmieras pilsētā un Valmieras pagasta Viestura laukumā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn SIA "Valmieras ūdens" apgrozījums bija 6 643 505 eiro, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir samazinājies par 11%. Uzņēmums pērn nopelnījis 82 434 eiro.