Izsludina konkursu uz LMT padomes locekļa amatu

Rīga, 17.sept., LETA. SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor") izsludinājis konkursu uz mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) padomes locekļa amatu, aģentūrai LETA pavēstīja "Possessor" pārstāvji.

"Possessor" izsludinājis konkursu kā LMT 5% kapitāldaļu īpašnieks.

LMT padomes loceklim mēneša atlīdzība tiek paredzēta līdz 2000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Konkursa pieteikuma dokumentus var iesniegt līdz 30.septembrim, ieskaitot.

No kandidāt obligāti tiek prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadībzinībās, finansēs, ekonomikā, uzņēmējdarbības, tiesību zinātņu, inženierzinātnē vai citā pielīdzināmā jomā, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu.

Tāpat pretendentam pēdējo desmit gadu laikā jābūt vismaz triju gadu pieredzei vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā vai vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā valsts institūcijā, kas atbildīga par nozares politikas veidošanu LMT darbības jomās.

Kandidātam obligāti jāpiemīt arī valsts valodas prasmēm padomes locekļa uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamā apjomā, kā arī angļu valodas prasmes padomes locekļa uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamā apjomā - vismaz C1 līmenī.

Lai nodrošinātu atklātu un profesionālu kandidātu atlases procesu, ir izveidota nominācijas komisija. Kandidātu atlase notiks trīs kārtās. Konkursa pirmajā kārtā konkursa nominācijas komisija izskatīs kandidātu iesniegtos dokumentus un lems par konkursa atlases otrajai kārtai izvirzāmajiem kandidātiem.

Kandidātiem otrajā kārtā tiks uzdots sagatavot prezentāciju ar stratēģisko redzējumu par nominācijas komisijas noteikto tēmu.

Atlases trešajai kārtai tiks piesaistīta personāla atlases kompānija kandidātu padziļinātai kompetenču izvērtēšanai, atsauksmju iegūšanai, reputācijas izskatīšanai, potenciālo interešu konflikta risku un normatīvajos aktos noteikto amatu savienošanas ierobežojumu izvērtēšanai. Padziļināti tiks novērtēts stratēģiskais redzējums, orientācija uz attīstību, pozitīvu attiecību veidošana un uzturēšana, lēmumu pieņemšana un atbildība, pārmaiņu vadīšana.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, LMT padomē ir tās priekšsēdētājs Andreas Ekstroms, priekšsēdētāja vietnieks Anrī Leimanis, kā arī padomes locekļi Mariss Mežgals, Krists Avots, Anders Granstorms, Ingemars Niknders un Dimitrijs Bloks.

LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 817 000 eiro. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā. LMT koncerns 2020.gadā strādāja ar 227,506 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 6% un bija 27,226 miljoni eiro