Dārzeņu ražotāja "Ķeizarsils" apgrozījums pērn palielinājās par 13,6%

Rīga, 17.sept., LETA. Dārzeņu ražotājs SIA "Ķeizarsils" pērn strādāja ar 6,11 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānija cieta zaudējumus 515 878 eiro apmērā, pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka "Ķeizarsils" darbu pērn būtiski ietekmēja viesnīcu, restorānu un kafejnīcu sektora (HoReCa) slēgšana, kā rezultātā HoReCa sektora klienti īslaicīgi apturēja savu darbību vai nozīmīgi samazināja pasūtījumu apjomus.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka 2020.gada vasarā un rudenī daļa izaudzēto kartupeļu netika pārdoti, bet novirzīti siltuma un elektrības ražošanai.

Kopumā pērn "Ķeizarsils" nodarbojās ar dārzeņu, kartupeļu un graudu audzēšanu vairāk nekā 500 hektāru platībā, kā arī kompānija veica lauksaimniecības produktu pārstrādi un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanu. Pārskata gadā tika pārņemta arī gurķu un sīpolloku audzēšana segtajās platībās divu hektāru apjomā, kas, kā norāda kompānijas vadība, ļauj optimālāk izmantot uzņēmumā esošos materiālu un darbaspēka resursus.

Tāpat kompānija paplašināja ražotnes, kas nodarbojas ar dārzeņu ražošanas pārpalikumu pārstrādi un pārstrādes procesā radīto resursu lietderīgu izmantošanu. Papildus pērn veiktas investīcijas "Ķeizarsils" rīcībā esošo īpašumu sakārtošanā, labiekārtošanā un ražošanas modernizācijā.

Turpmāk kompānijas vadība paredz kāpināt ražošanas apjomus, tostarp tiek plānots produkcijas apjoma pieaugums segtajās platībās. Vienlaikus kompānijas vadība paredz palielināt produktu sortimentu un lielāku uzmanību vērst produktu ar pievienoto vērtību ražošanai.

Jau ziņots, ka "Ķeizarsils" 2019.gadā strādāja ar 5,376 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka vairākkārt - līdz 3653 eiro.

"Ķeizarsils" reģistrēts 2005.gadā, un tā pamatkapitāls ir 29 988 eiro. "Ķeizarsils" kapitāldaļas 25,21% apmērā pieder Kasparam Brunovskims, savukārt kapitāldaļas 24,93% apmērā pieder gan Helmutam Balderim-Sildedzim, gan Anitai Balderei-Sildedzei, gan Kristīnei Brunovskai.