Valmieras centru un apkaimju teritorijas turpmāk uzkops "Clean R"

Rīga, 2.aug., LETA. Vides pakalpojumu kompānija SIA "Clean R" no 1.augusta kļuvis par Valmieras centra un apkaimju teritoriju uzkopšanas uzņēmumu, aģentūrai LETA pavēstīja "Clean R" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Auziņa.

Viņa informēja, ka "Clean R" Valmieras pilsētas centrā, Pārgaujā, Zvirgzdukalnā un Jāņparkā uzkops ietves un kāpnes, ielu malas, celiņus parkos un skvēros, autobusu pieturas, automašīnu stāvlaukumus, bruģakmens saliņas un rotaļu laukumus.

Tāpat uzņēmums nodrošinās Valmieras pilsētas pašvaldībai piederošo ēku piegulošās teritorijas uzkopšanu un zāles pļaušanu. Šo uzdevumu izpildei "Clean R" iegādājies jaunu specializēto tehniku, tostarp vakuuma iekārtas ietvju attīrīšanai no smiltīm un gružiem, kā arī tehniku ietvju un gājēju celiņu attīrīšanai no sniega ziemas periodā.

"Clean R" ieguva tiesības nodrošināt teritoriju uzkopšanas darbus Valmieras pilsētā gada garumā no 2021.gada 1.augusta līdz 2022.gada 31.jūlijam, iesniedzot saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu Valmieras pilsētas izsludinātā iepirkumā.

Līdz ar darbu sākšanu Valmierā, uzņēmums radījis vairāk nekā 20 jaunas darbavietas. Visas vakances aizpildījuši vietējie Valmieras pilsētas un reģiona iedzīvotāji.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija, pušu noslēgtā līguma summa ir 105 879 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

"Clean R" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", bet patiesais labuma guvējs - Guntars Kokorevičs. Uzņēmums pagājušajā gadā strādāja ar 41,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 43,2% un bija 4,407 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.