"Orkla Latvija" plāno samazinās pamatkapitālu līdz astoņiem miljoniem eiro

Rīga, 23.jūl., LETA. Pārtikas koncerns SIA "Orkla Latvija" plāno samazināt pamatkapitālu par 34,856 miljoniem eiro - līdz astoņiem miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Pamatkapitāls tiks samazināts no 42,856 miljoniem eiro līdz astoņiem miljoniem eiro, dzēšot kapitāldaļas 34,856 miljonu eiro apmērā. Vienas kapitāldaļas nominālvērtība ir eiro.

Atbilstoši oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" piektdien publiskotajai informācijai kreditori, kuri vēlas saņemt nodrošinājumu, var pieteikt pieteikumus viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

"Orkla Latvija" komunikācijas vadītāja Lineta Mikša aģentūrai LETA norādīja, ka pēdējo gadu laikā ir pieaugusi "Orkla Latvija" uzkrātā peļņa, kas palīdz finansēt uzņēmuma ikdienas darbību un investīcijas. Secīgi pamatkapitāla samazināšana ir loģisks solis, lai normalizētu uzņēmuma kapitāla struktūru atbilstoši nozarei un "Orkla" grupas praksei citur pasaulē.

Tāpat Mikša uzsvēra, ka nepieciešamības gadījumā uzņēmumam vienmēr ir pieejams finansējums no "Orkla" grupas.

Jau ziņots, ka "Orkla Latvija" koncerna apgrozījums 2019.gadā bija 85,21 miljons eiro, kas ir par 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt grupas peļņa samazinājās par 3,2% un bija 2,807 miljoni eiro. "Orkla Latvija" koncernā ietilpst "Orkla Biscuit Production", SIA "Saldumu tirdzniecība" un SIA "Latfood Agro".

Latvijā "Orkla" pārstāv un attīsta "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Everest", "Latplanta" un citus zīmolus. Uzņēmums iekļaujas Norvēģijas koncernā "Orkla".