"Radio SWH Rock" ieguvusi nacionālās apraides statusu

Rīga, 23.jūl., LETA. Radiostacija "Radio SWH Rock" ieguvusi nacionālās apraides statusu, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Radio SWH" mārketinga projektu vadītāja Signe Blumberga.

Viņa informēja, ka "Radio SWH Rock", kas šogad svinēs savu 20 gadu jubileju, ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) 22.jūlijā sagatavotu lēmumu ieguvusi nacionālās apraides statusu.

Līdz ar jaunā statusa iegūšanu kompānija "Radio SWH" kļuvusi par vienīgo komercradio grupu Latvijā ar trim nacionālās apraides statusa radiostacijām.

"Šis ir vēsturisks notikums, gaidot mūsu stacijas divdesmitgadi šoruden, un īsti svētki visiem rokmūzikas cienītājiem Latvijā. Tas ir liels līdzšinējā darba novērtējums un pagrieziena punkts, kas paver jaunas iespējas nākotnē, nostiprinot rokmūzikas žanra tradīcijas mūsu valstī," sacīja "Radio SWH Rock" mūzikas redaktors Artis Dvarionas.

Pašreiz "Radio SWH Rock" ir dzirdams Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Bauskā, Jēkabpilī, Valmierā, Gulbenē, Saulkrastos, Salacgrīvā, Saldū un Talsos.

Par nacionālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem uzskatāmi tie plašsaziņas līdzekļi, kuru sniegto pakalpojumu var saņemt lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju vai kuru programmas apraides aptveršanas zona ir valsts teritorijas lielākā daļa un kuru programmas ir pieejamas lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, kompānija "Radio SWH" reģistrēta 1993.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 2,536 miljoni eiro. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Igaunijas pilsone, uzņēmuma padomes priekšsēdētāja Tatjana Tolstaja, valdes loceklis Jānis Šipkēvics un padomes priekšsēdētājas vietnieks Filips Rubenis.