"Tukuma piena" apgrozījums pērn pieauga par 14,6%

Rīga, 21.jūl., LETA. Piena pārstrādes uzņēmums AS "Tukuma piens" pagājušajā gadā strādāja ar 66,372 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga gandrīz divas reizes un bija 5,13 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka "Tukuma piens" sadarbojas ar vairāk nekā 190 piena piegādātājiem, galvenokārt iepērkot pienu Kurzemē un Zemgalē.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka Covid-19 krīze "Tukuma piena" darbību nav būtiski ietekmējusi un arī turpmāk pandēmija neietekmēs "Tukuma piena" darbību un attīstību.

2021.gadam kompānija izvirzījusi mērķi attīstīt jaunu perspektīvu produktu ražošanu vietējam tirgum un eksportam. Tāpat plānots strādāt pie sortimenta optimizācijas un izejvielu kvalitātes nostiprināšanas. Šogad plānotas arī investīcijas ražošanas modernizācijā un paplašināšanā konkurētspējas veicināšanai.

"Tukuma piens" 2019.gadā strādāja ar 57,895 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 44,2% - līdz 2,589 miljoniem eiro.

Kompānijas "Tukuma piens" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,8 miljoni eiro. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Monako dzīvojošs Dānijas pilsonis Stefans Deivids Balkins.