Alkohola vairumtirgotāja "Amber Distribution Latvia" apgrozījums pērn auga par 6,5%

Rīga, 21.jūl., LETA. Alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības uzņēmums "Amber Distribution Latvia" pērn strādāja strādāja ar 131,502 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 6,6%, sasniedzot 4,678 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas pērn realizētās produkcijas apmēri Latvijā kopumā sasniedza 29% no kopējā tirgus, tajā skaitā degvīni - 25%, viskijs - 33%, brendiji un konjaki - 55%, alkoholiskie kokteiļi - 32%.

Kā teikts uzņēmuma vadības ziņojumā, sākot ar pagājušā gada otro ceturksni, "Amber Distribution Latvia" Covid-19 dēļ valstī ieviestie ierobežojumi, kas gandrīz pilnībā apstādināja realizāciju HoReCa segmentā, kā arī pierobežas tirdzniecību.

Uzņēmuma vadības ziņojumā arī uzsvērts, ka "Amber Distribution Latvia" vadība pagājušajā gadā aktīvi ieviesa pasākumus negatīvo seku minimizēšanai. Tajā skaitā tika pārskatīta reklāmas izdevumu stratēģija, optimizēta darbinieku noslodze, ierobežoti starptautiskie braucieni, kā arī ieviests attālinātais darbs pozīcijām, kurām tas bija iespējams. Pateicoties šīm un citām aktivitātēm, uzņēmums veiksmīgi smēja pārorientēt un pielāgot tās biznesu jaunajiem tirgus apstākļiem.

Pagājušā gada 1.janvārī "Amber Distribution Latvia" un SIA "Bravo" reorganizācijas procesa ietvaros "Amber Distribution Latvia" pārņēma visus "Bravo" aktīvus un saistības. Tādējādi "Amber Distribution Latvia" kļuva par 47 alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības veikalu ķēdes, kas darbojas ar zīmolu "Latvijas balzams veikali", īpašnieku un operatoru. Šī realizācijas kanāla integrācija uzņēmumā veiksmīgi palīdzēja realizēt ar saistītās kompānijas AS "Latvijas balzams" ražotā dezinfekcijas līdzekļa "Vīrudes" realizāciju, sākot no 2020.gada aprīļa.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, pagājušā gada otrajā pusē "Amber Distribution Latvia" aktīvi darbojās pie e-komercijas kanāla attīstīšanas, izveidojot interneta tirdzniecības platformu "lbveikali.lv".

2020.gadā "Amber Distribution Latvia" turpināja jaunu produktu ieviešanu Latvijas tirgū. Kā norāda uzņēmuma vadība, daudzi no tiem bija veiksmīgi, tādējādi veicinot pārdošanas apjomu pieaugumu.

"Amber Distribution Latvia" nākotnē turpinās savas aktivitātes tirgus daļas palielināšanas jomā, kā arī turpinās darbību, kas saistīta ar tirdzniecības noieta kanālu ieviešanu un produktu portfeļa optimizēšanu.

Jau vēstīts, ka 2019.gadā "Amber Distribution Latvia" strādāja ar 114,039 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 63,1% un bija 4,043 miljoni eiro. Kompānijas 2019.gada rezultāti nav publiskoti.

Kompānija reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 939 046 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Luksenburgā reģistrētais "Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.", savukārt patiesais labuma guvējs ir Šveicē dzīvojošais Izraēlas pilsonis, miljardieris Jurijs Šeflers.