Bērza saplākšņa ražotāja "Stiga RM" apgrozījums pērn pieauga par 16,4%

Rīga, 21.jūl., LETA. Bērza saplākšņa ražotājs SIA "Stiga RM" pagājušajā gadā strādāja ar 23,919 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 62,4%, sasniedzot 1,947 miljonus eiro, liecina ""Firmas.lv" publiskotā informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2020.gads kompānijai bija ļoti veiksmīgs, jo izdevās palielināt gan apgrozījumu, gan peļņu. Lai arī pandēmija pērnā gana otrajā un trešajā ceturksnī negatīvi ietekmēja "Stiga RM" darbību, pirmajā un ceturtajā ceturksnī īstenotais nodrošināja labus darbības rezultātus gadā kopumā.

Vienlaikus pērn pieauga arī kompānijas kopējie aktīvi, kas galvenokārt saistīts gan ar ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezervi ilggadīgiem stādījumiem, gan meža zemju platību pieaugumu.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka pērn uzsvars likts uz attiecību veidošanu ar sadarbības partneriem vairākās valstīs, kā arī uz resursu tirgu.

2021.gadā "Stiga RM" paredz paplašināt vadības komandu, tādējādi stiprinot uzņēmumu kopumā. Tāpat plānots sasniegt apgrozījuma pieaugumu par vismaz 50%.

Jau ziņots, ka 2019.gadā "Stiga RM" strādāja ar 20,554 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 37% - līdz 1,199 miljoniem eiro.

Kompānija "Stiga RM" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,921 miljons eiro. Kompānija pieder Andrim Ramoliņam.