"Schwenk Latvija" apgrozījums pērn samazinājies par 2,7%

Rīga, 20.jūl., LETA. Būvmateriālu ražotājs "Schwenk Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 91,907 miljoni eiro, kas ir par 2,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka trīs reizes - līdz 12,214 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskatā norādīts, ka pagājušajā gadā "Schwenk Latvija" pārdeva vairāk nekā miljonu tonnu cementa par 79,814 miljoniem eiro, kas veidoja 86,8% no kopējā apgrozījuma, kamēr no betona pārdošanas gūti ienākumi 8,178 miljonu eiro apmērā jeb 8,9% no kopējā apgrozījuma, bet ienākumi no minerālmateriālu pārdošanas veidoja 3,914 miljonus eiro jeb 4,3% no kopējā apgrozījuma.

Eksporta tirgos uzņēmums pērn guva ieņēmumus 58,371 miljona eiro apmērā, kas ir 63,5% no kopējā apgrozījuma.

"Schwenk Latvija" gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka 2019.gadā uzņēmuma peļņu lielākoties veidoja ieņēmumi no emisiju kvotu pārpalikuma pārdošanas 26,6 miljonu eiro apmērā, tādēļ, neskaitot šos ieņēmumus no emisiju kvotu pārpalikuma pārdošanas, faktiski 2020.gadā kompānijas peļņa pieaugusi par 24%. 

Pēc vadības ziņojumā minētā, peļņas pieaugumu sekmējis būtiskais izmaksu samazinājums un ieguldījumi modernajās tehnoloģijās ražošanas efektivitātes paaugstināšanai. Tāpat pozitīva ietekme bijusi iekšējo darbības procesu optimizācijai un zemākām degvielas un elektrības cenām.

Pērn "Schwenk Latvija" veikusi kapitālieguldījumus vairāk nekā 20 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā 2019.gadā. Lielākā daļa ieguldījumu veikti Brocēnu rūpnīcas lielākajā investīciju projektā kopš tās atklāšanas 2010.gadā. Šajā projektā uzņēmums uzbūvējis jaunas cementa dzirnavas un daudzkambaru silosu cementa uzglabāšanai, lai nodrošinātu ilgtspējīgāku un videi draudzīgāku ražošanas procesu. Plānots, ka jaunās iekārtas tiks nodotas ekspluatācijā līdz 2021.gada beigām. 

2019.gadā "Schwenk Latvija" strādāja ar 94,459 miljonu eiro apgrozījumu un 36,399 miljonu eiro peļņu.

"Schwenk Latvija" ir cementa, betona un minerālmateriālu ražotājs. Uzņēmums ir daļa no vācu "Schwenk Building Materials Group". "Schwenk Building Materials Group" uzņēmumu grupa pārstāvēta Vācijā, Austrijā, Ungārijā, Bosnijā un Hercegovinā, Namībijā, Nīderlandē un Čehijā.

LETA jau vēstīja, ka 2019.gada februārī, investējot 340 miljonus eiro, "Schwenk Group" paplašināja pārstāvniecību Eiropā - uzņēmums iegādājās virkni aktīvu Baltijā un Ziemeļvalstīs, tostarp "Cemex" Latvijā. Citi Latvijā iegādātie aktīvi bija sešas betona ražotnes, četri minerālmateriālu ieguves karjeri, divi cementa izejmateriālu ieguves karjeri, viens ostas un viens sauszemes transporta terminālis.