"Baltijas mediju reklāmas" apgrozījums pērn samazinājies par 39,2%

Rīga, 19.jūl., LETA. SIA "Baltijas mediju reklāma" apgrozījums pagājušajā gadā bija 4,203 miljoni eiro, kas ir par 39,2% mazāk nekā 2019.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 6932 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2020.gadā "Baltijas mediju reklāmas" ieņēmumi no televīzijas reklāmas samazinājās par 2,487 miljoniem eiro, izmaksas par video reklāmu izvietošanu samazinājās par 1,427 miljoniem eiro, bet pārdošanas izmaksas saruka par 965 746 eiro.

Pēc uzņēmuma vadības skaidrotā, finanšu rezultātus pērn ietekmēja bloķētais konts Lietuvas bankā "Paysera". 

"Baltijas mediju reklāma" šogad plāno atvērt jaunu bankas kontu un pievērsties apgrozījuma palielināšanai un peļņas gūšanai.

"Baltijas mediju reklāmas" vadība uzskata, ka kompānijas finansiālais stāvoklis uzlabosies 2-3 gadu laikā. 

2021.gadā uzņēmums ir apņēmies turpināt izvietot reklāmu televīzijas kanālos un sabiedriskajā transporta monitoros, kā arī meklēt jaunu projektu iespējas ieņēmumu palielināšanai.

Jau vēstīts, ka 2019.gadā "Baltijas mediju reklāmas" apgrozījums bija 6,916 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 82 454 eiro.

Kompānija "Baltijas mediju reklāma" reģistrēta 2007.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir SIA "Baltijas mediju alianse", kas savukārt vienādās daļās pieder Oļegam Solodovam un Krievijas pilsonim Aleksejam Pļasunovam.

Tāpat ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2022.gada martā sāks iztiesāt krimināllietu, kurā apsūdzēts Solodovs un Igaunijas pilsonis Marguss Merima par Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju pārkāpšanu. 

Iepriekš neminot apsūdzēto vārdus, prokuratūra paziņojumā presei rakstīja, ka saskaņā ar celto apsūdzību abas personas, divu juridisko personu labā uz sadarbības līgumu pamata, nodrošināja finansējumu kādai ES sankciju sarakstā iekļautai personai. Pārkāpjot sankciju aizliegumu, personas rīcībā nonāca vairāk nekā desmit miljoni eiro. Minētās darbības apsūdzētie veica, lai gūtu peļņu, pārkāpjot ES sankciju režīmu. Kriminālprocesā uzlikts arests mantai vairāk nekā trīs miljonu eiro apmērā.

"Baltijas mediju aliansei" ir meitasuzņēmumi SIA "Pirmais Baltijas kanāls", SIA "Baltijas mediju reklāma", SIA "Tem LV", SIA "Izdevniecības nams "Print Media"", SIA "Ren TV Baltic" un SIA "Pirmais Baltijas muzikālais kanāls".