Azartspēļu rīkotāja "Joker LTD" apgrozījums pērn sarucis 2,3 reizes

Rīga, 15.jūl., LETA. Azartspēļu rīkotājs SIA "Joker LTD" pagājušajā gadā strādāja ar 20,414 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,3 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī ar 760 154 eiro zaudējumiem pretēji 12,219 miljonu eiro peļņai 2019.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījuma samazinājums galvenokārt saistīt ar Covid-19 pandēmiju, kuras dēļ visas "Joker LTD" spēļu zāles darbojās nepilnus astoņus mēnešus, strādājot ar būtiskiem ierobežojumiem.

Pagājušajā gadā "Joker LTD" guva ieņēmumus 70 uzņēmuma struktūrvienībās - 29 Latvijas pilsētās, kā arī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Lielākā ieņēmumu gūšanas vieta pēc ģeogrāfiskā sadalījuma bija Rīga, kas deva 34% no visa uzņēmuma pagājušā gada apgrozījuma. Liepājā gūti 6% no uzņēmuma ieņēmumiem, savukārt Daugavpilī un Ventspilī - katrā pa 5%.

2020.gadā nepilnus 92% no "Joker LTD" apgrozījuma veidoja ieņēmumi no azartspēlēm, 6% - no bāru darbības, bet atlikušos ieņēmumus nodrošināja sporta un atpūtas kluba "Joker klubs" saimnieciskā darbība.

Kā teikts "Joker LTD" vadības ziņojumā, pagājušā gada gada apgrozījuma kritumu azartspēļu sektorā ietekmēja arī pašatteikušos personu reģistra ieviešana no 2020.gada 1.janvāra.

Uzņēmuma galvenais šā gada izaicinājums ir tikt galā ar Covid-19 radītajām ekonomiskajām sekām apstākļos, kad klientu skaits ir ierobežots līdz tiem, kam ir derīgs Covid-19 sertifikāts. Otrs iemesls, kas, pēc "Joker LTD" vadības domām, var būt par iemeslu klientu skaita kritumam, ir grozījumi Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā, kas liedz piedalīties azartspēlēs personām, kurām ir uzturlīdzekļu parādi.

"Joker LTD" 2019.gadā strādāja ar 46,795 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 8,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 19% un bija 12,219 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gad septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,634 miljoni eiro. Kompānijas kapitāls vienādās daļās pieder Čehijā reģistrētam uzņēmumam "Synot W" un Latvijas uzņēmumam "Joker līzings". Patiesie labuma guvēji ir Lietuvas pilsonis Roms Gailevičs, Čehijas pilsonis Ivo Valenta, kā arī Latvijas pilsonis Justins Gailevičs.