"Wolt" sācis sadarbību "Madara Cosmetics"

Rīga, 13.jūl., LETA. Ēdienu un citu preču piegādes uzņēmums "Wolt" sācis sadarbību ar Latvijas kosmētikas ražotāju AS "Madara Cosmetics", nodrošinot piegādes no četriem kompānijas veikaliem, aģentūrai LETA pavēstīja "Wolt" vadītāja Baltijā Līsa Ristala.

"Turpinām paplašināt "Wolt platformā pieejamo preču un produktu klāstu un atbilstoši pieaug arī vietējo sadarbības partneru skaits. Tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc esam mainījuši sadarbības modeli starp galveno biroju Helsinkos un vietējām Baltijas valstu struktūrvienībām," pauda Ristala, piebilstot, ka jaunais modelis ļauj "Wolt Latvija" darboties daudz patstāvīgāk, vienkāršojot sadarbību ar vietējiem sadarbības partneriem.

Viņa prognozēja, ka tagad straujāk palielināsies vietējo sadarbības partneru skaits, un noteikti plānots palielināt arī "Wolt" platformā pieejamo kosmētikas preču klāstu. Pašreiz platformā ir 27 kosmētikas veikali, kas piedāvā vairāk nekā 2000 kosmētikas preču.

Jau vēstīts, ka "Madara Cosmetics" pagājušajā gadā strādāja ar 16,075 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 3,445 miljoni eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (23,93%), Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,77%), Somijas "Transmeri Group Ab" (22,94%), Zane Tamane (6,67%) un Liene Drāzniece (6,79%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Savukārt SIA "Wolt Latvija" 2020.gadā strādāja ar 3,21 miljona eiro apgrozījumu, kas ir divas reizes vairāk nekā 2019.gadā, kā arī kompānijas peļņa pieauga 6,2 reizes, sasniedzot 475 703 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija. 

Kompānija "Wolt Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Somijas "Wolt Enterprises".