Rīgā notiks publiskā apspiešanas sanāksme par lokālplānojumu Tumes ielā

Rīga, 12.jūl., LETA. Šodien plkst.17 notiks publiskās apspriešanas sanāksme video konferences režīmā zemesgabala Rīgā, Tumes ielā 25, lokālplānojuma pilnveidotajai redakcijai.

Zemes gabalam Ziepniekkalnā, Tumes ielā, plānots paaugstināt apbūves augstumu.

Lokālplānojuma izstrādes mērķis ir grozīt Rīgas teritorijas plānojumā noteikto apbūves augstumu no trim uz sešiem stāviem, nodrošinot priekšnoteikumus teritorijas ilgtspējīgai un tehniski ekonomiski pamatotai izmantošanai.

Lokālplānojuma pilnveidotajā redakcijā ir veikti apbūves augstuma precizējumi, nosakot diferencētu apbūves augstumu no četriem līdz sešiem stāviem, noteikta prasība izbūvēt beznosaukuma ielu un gar ielu frontēm ierīkot dižstādu stādījumus, kā arī noteiktas prasības Tumes ielas satiksmes mierināšanas pasākumiem.

Lokālplānojuma pasūtītājs ir SIA "Bonava Latvija".

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs "Bonava Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 30,44 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2019.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieaugusi par 19,5% un sasniegusi 4,011 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugums ir saistīts ar lielāku nodoto dzīvokļu skaitu un labākiem projektu finanšu rādītājiem salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Pērn "Bonava Latvija" turpināja savu darbību gan pie sava nekustamā īpašuma attīstīšanas, gan pabeigtā nekustamā īpašuma pārdošanas. 2020.gadā uzņēmums turpināja dzīvojamo ēku projektus Dreiliņos, Stopiņu novadā un Rīgā - Maskavas ielā, Turaidas ielā, Dumbrāja ielā, Ropažu ielā, Ganību dambī, Vienības gatvē un Tumes ielā.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir pārstāvēts Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Vācijā, Krievijā, Igaunijā un Latvijā, 2020.gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 17 miljardu Zviedrijas kronu (1,69 miljardu eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.