"Latvijas dzelzceļa" valdē iecelts Rinalds Pļavnieks

Rīga, 9.jūl., LETA. VAS "Latvijas dzelzceļš" valdē iecelts Rinalds Pļavnieks, kurš amata pienākumus sāks pildīt 1.augustā, liecina informācija "Firmas.lv".

Konkurss uz "Latvijas dzelzceļa" valdes locekļa amatu ar kompetenci komercattīstības jautājumos tika izsludināts pagājušā gada novembrī. Mēneša bruto atlīdzība jeb alga pirms nodokļu nomaksas "Latvijas dzelzceļa" valdes loceklim komercattīstības jautājumos tika paredzēta 9036 eiro.

Atbilstoši kompānijas statūtiem "Latvijas dzelzceļa" valdē jābūt četriem locekļiem, bet šobrīd tā strādā trīs locekļu sastāvā.

"Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētājs ir Māris Kleinbergs, kura pilnvaru termiņš beidzas 2025.gada 12.martā, savukārt kompānijas valdes locekļi ir Vita Balode-Andrūsa, kuras pilnvaru termiņš beidzas 2025.gada 31.maijā, un Ēriks Šmuksts, kura pilnvaru termiņš ir līdz 2022.gada 1.decembrim.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada jūnijā darbu "Latvijas dzelzceļa" valdē atstāja Andris Lubāns.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums.

Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".