"Rimi Latvia" līdz rudenim plāno ieviest digitālos pirkuma čekus

Rīga, 6.jūl., LETA. SIA "Rimi Latvia" līdz rudenim plāno īstenot digitālā pirkuma čeka ieviešanu Latvijā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Rimi Latvia" pārstāvji skaidroja, ka digitālie čeki jūnijā ieviesti veikalu ķēdes Igaunijas filiāles, savukārt rudenī šo risinājumu varētu adaptēt arī Latvijā un Lietuvā, kur pagaidām turpinās sistēmas saskaņošana ar atbildīgajiem dienestiem.

"Latvijā pagaidām digitālie čeki vēl netiek piedāvāti, jo sākotnēji kopā ar kases sistēmas apkalpojošo dienestu un atbilstības pārbaudes institūciju ir jāprecizē ar Ministru kabineta noteikumiem saistītie jautājumi attiecībā uz šāda risinājuma ieviešanu." sacīja "Rimi" Digitālās attīstības direktore Liene Perija. Viņa arī pauda, ka patlaban "Rimi" aktīvi strādā pie šī risinājuma ieviešanas un kompānija ir tehniski gatava inovāciju realizēšanai.

"Atteikšanās no katra papīra čeka ir mazs solis pretī zaļākai rītdienai," piebilda Perija.

Tāpat viņa uzsvēra, ka līdz ar digitālajiem čekiem pircēji iegūs praktiskos apsvērumos balstītu pakalpojumu, kur, ja radīsies vajadzība nokārtot kādu garantijas jautājumu, visi čeki būs ērti pieejami digitālā formātā "Mans Rimi" kontā. Plānots, ka, ieviešot digitālo čeku risinājumu Latvijā, "Rimi" pircējiem būs iespēja izvēlēties saglabāt čekus savā lietotnes "Mans Rimi kontā" vai e-pastā, un kasēs šiem pircējiem čeks vairs netiks piedāvāts.

Tāpat kompānijā atklāja, ka ar laiku paredzēts primāri piedāvāt digitālos čekus visiem pircējiem un čekus drukāt tikai pēc atsevišķa pieprasījuma.

Jau vēstīts, ka "Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 946,508 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,3% un bija 30,409 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".