"Limbažu ceļi" apgrozījums pērn pieaudzis par 34,1%

Rīga, 1.jūl., LETA. Ceļu būvnieka SIA "Limbažu ceļi" apgrozījums pagājušajā gadā bija 22,371 miljons eiro, kas ir par 34,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 69,7% un bija 2,613 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka ceļu būves nozarē pa ceturkšņiem ir raksturīga izteikta ieņēmumu nevienmērība. Pasūtījumu sezonālais raksturs un nevienmērība rada papildus apgrūtinājumu nodokļu un citu maksājumu veikšanai būvdarbu izpildes sākuma stadijā, kad finansējums darbiem ir ierobežots.

Šogad uzņēmums paredzējis turpināt startēt konkursos par būvdarbiem, kuru realizācijai nepieciešamas iepriekšējos gados veiktās investīcijas ražošanas bāzes paplašināšanā un ceļu būves tehnikas modernizēšanā.

Tāpat tiks meklētas iespējas palielināt asfaltbetona ražošanas un realizācijas apjomus, kā arī ceļu būvdarbu apjomu. 

Savukārt Covid-19 pandēmijas izplatība "Limbažu ceļu" darbību nav ietekmējusi un uzņēmuma vadība uzskata, ka "Limbažu ceļi" spēs pārvarēt ārkārtējo situāciju ar kompensējošo pasākumu palīdzību, kas nozīmē uzņēmuma finanšu situācijas monitorēšanu un krīzes plāna izstrādi un koordinēšanu, resursu iegādes savlaicīgu plānošanu, debitora riska padziļinātu ikdienas analīzi.

"Limbažu ceļu" apgrozījums 2019.gadā bija 16,688 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 1,54 miljoni eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 742 739 eiro. Uzņēmums pieder SIA "Ceļu būves firma "Binders"", tā patiesie labuma guvēji ir Alvis Tanbergs un Normunds Luste.